Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Juho Ruskoaho nimitetty KT:n ensimmäiseksi pääekonomistiksi

Jaa

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n pääekonomistiksi on nimitetty 1.6.2022 alkaen VTM Juho Ruskoaho. Hän toiminut vuodesta 2017 alkaen KT:n työmarkkinatutkijana. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa Suomen Lääkäriliiton tutkijana. Ruskoaholla on työkokemuksensa kautta selkeä näkemys KT:n toiminnasta ja sen tarpeista tulevaan tehtävään liittyen.

Ruskoaho on KT:n ensimmäinen pääekonomisti, ja nimityksellä vahvistetaan KT:n roolia talouden, työvoimakustannusten ja työvoiman saatavuuden ennakoinnissa ja analysoinnissa niin liitto- kuin työmarkkinakeskusjärjestötasolla. Pääekonomistin tehtäviin kuuluu myös edunvalvonta näissä asioissa.

– Työmarkkinaneuvottelujen lisäksi olen halunnut nostaa esiin tilastoihin perustuvia faktoja työmarkkinoiden ilmiöistä. Uusi tehtävä mahdollistaa monipuolisemman syventymisen myös näihin analyyseihin. Tehtävässä on mahdollista luoda uutta ja vaikuttaa niin liittotason neuvotteluihin kuin työmarkkinakeskusjärjestön edunvalvontaan KT:lle tärkeissä asioissa, kertoo Ruskoaho.

Talousosaamisen merkitys korostuu tulevaisuudessa

KT:n rooli kuntien, kuntayhtymien, hyvinvointialueiden, hyvinvointiyhtymien ja niiden määräysvallassa olevien yritysten työnantajaedunvalvojana sekä työmarkkinakeskusjärjestönä vaatii uudenlaista toimintatapaa. Hyvinvointialuesektorin perustaminen vaikuttaa merkittävästi työmarkkinoihin ja talousympäristöön.

KT:n pääekonomistin tehtäväkenttään kuuluvat laajasti eritasoiset talous- ja työmarkkina-asiat globaalista taloudesta aina yksittäisten organisaatioiden toimintaan.
 
– Pääekonomistin tehtävällä lisäämme KT:lle strategisesti tärkeää osaamista talouden, työvoimakustannusten ja työvoiman saatavuuden analysoinnissa sekä niihin liittyvässä edunvalvonnassa ja työnantajapalveluissa, korostaa KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen.

Kunta-alan työvoimakustannukset olivat vuonna 2021 noin 22 miljardia, joista noin puolet siirtyy hyvinvointialueiden vastattaviksi. Hyvinvointialueet muodostavat 21 uutta työnantajaa, jotka aloittavat toimintansa 1. tammikuuta 2023. Hyvinvointialueiden työvoimakustannusten kehittyminen vaikuttaa julkisen talouden tasapainoon ja esimerkiksi palkkojen harmonisointi lisää kustannuksia merkittävästi.

Lisätiedot:

Juho Ruskoaho, pääekonomisti 1.6. alkaen, puh. 044 532 8467
Mika Juutinen, tutkimuspäällikkö, puh. 050 502 0300

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juho Ruskoaho, pääekonomisti 1.6. alkaen, puh. 044 532 8467
Mika Juutinen, tutkimuspäällikkö, puh. 050 502 0300

Tietoja julkaisijasta

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711https://www.kt.fi/


Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT on työnantajajärjestö, joka ajaa kuntien, kuntayhtymien ja hyvinvointialueiden etuja työmarkkinoilla, sekä työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kunta- ja hyvinvointialuetyönantajia valtakunnallisissa työmarkkinaneuvotteluissa sekä kolmikantayhteistyössä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme