Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Jukka Kekkonen, Mike Pohjola ja Leena Lander luennoivat vuoden 1918 sisällissodasta Espoon kaupunginmuseossa

Jaa

Espoon kaupunginmuseon kevään luentosarja avaa sisällissotaa aiheena, ilmiönä ja historiantapahtumana eri näkökulmista. Sisällissota nyt -luentosarja pidetään 14.3.-11.4.2018. Mistä sisällissodassa oikeastaan on kysymys? Millaisia ilmiöitä se aiheuttaa ja kuinka vaikeaa aihetta on käsitelty kaunokirjallisuudessa? Viiden luennon sarjalla alan asiantuntijat johdattavat kuulijat sisällissodan monisyisten ilmiöiden ympärille

Saksalaisia sotilaita Leppävaaran asemalla 1918
Saksalaisia sotilaita Leppävaaran asemalla 1918

Luentosarjan aloittaa oikeushistorian professori Jukka Kekkonen pohtimalla sisällissodan luonnetta. Kekkonen on kirjoittanut useita tutkimuksia Suomen ja Espanjan sisällissodista. Luentosarjan aikana kirjailijat Mike Pohjola ja Leena Lander puolestaan ruotivat historiallisen tapahtuman ottamista kaunokirjallisuuden keskiöön. Lander on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaiskirjailijoita, jonka teoksia on käännetty yli 20 kielelle. Lander on romaanien lisäksi kirjoittanut myös näytelmiä ja kuunnelmia. Landerin teoksesta Käsky tehtiin elokuva vuonna 2008. Mike Pohjolalta ilmestyi tammikuussa 2018 uutuusteos Sinä vuonna 1918, jossa lukija voi itse valita tarinan kulun. Luentosarjan päättää seminaari-ilta Espoon Leppävaarassa 11.4. – tasan sata vuotta Leppävaarassa käydyn taistelun jälkeen. Illan aikana poliittisen historian professori Seppo Hentilä ruotii suomalaisten ja saksalaisten suhdetta sodassa. Hentilältä ilmestyi vuonna 2016 teos Saksalainen Suomi 1918. Illan aikana kuullaan myös paikallisnäkökulmasta Leppävaaran taistelusta punakaartin ja saksalaisten kesken ja sen etenemisestä.

Luennoille vapaa pääsy. Luennot pidetään Espoon kaupunginmuseon KAMUssa Näyttelykeskus WeeGeellä (Ahertajantie 5, Espoo) lukuunottamatta luentosarjan päättävää seminaari-iltaa, joka pidetään Leppävaarassa Thorstorpissa (Vanha Maantie 12, Espoo). Luentosarja on osa Espoon kaupunginmuseon Särkynyt elämä – Espoo sisällissodassa -näyttelyn oheisohjelmaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Sanna Valoranta-Saltikoff
museolehtori
sanna.valoranta-saltikoff@espoo.fi
p. 043 824 5420

Kuvat

Saksalaisia sotilaita Leppävaaran asemalla 1918
Saksalaisia sotilaita Leppävaaran asemalla 1918
Lataa
Kirjailija Leena Lander. Kuva Anna Huovinen
Kirjailija Leena Lander. Kuva Anna Huovinen
Lataa
Kirjailija Mike Pohjola
Kirjailija Mike Pohjola
Lataa
Professori Jukka Kekkonen. Kuva  Helsingin yliopisto/ Linda Tammisto
Professori Jukka Kekkonen. Kuva Helsingin yliopisto/ Linda Tammisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

KAMU, Näyttelykeskus WeeGee
Ahertajantie 5, Espoo

www.espoonkaupunginmuseo.fi | www.kulttuuriespoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme