Jukka Linkolan uusi ooppera oli jäädä keskeneräiseksi

Jaa

Helsingin Musiikkitalolla 22.-23.02. esitettävän Abrahamin pidot oopperan liittyy koskettavaa dramatiikkaa.

Uuden oopperavirren sanat syntyi libretisti Helena Tornbergissa kun hän Siikajoen merenrannalla purki ahdistustaan erään pienen pojan pohjattomasta äitisurusta.

Myöhemmin keväällä kokenut talvikalastaja, säveltäjä Jukka Linkola hyräili virren sanoja ja humahti jään läpi Turun saaristossa . Jukan naapuri pelasti hänet viime hetkellä. Ooppera ei jäänytkään kesken vaan se valmistui. Läheltä piti kokemus heijastuu Jukan musiikissa erityisen raikkaana syvätuntovirtana.

Limingan kantaesityksessä liput loppuivat kesken. Nyt Helsingin Musiikitalolla oopperakokemusta ja oopperavirren laulamista tarjoutuu vain kaksi kertaa saman upean 100 hengen oopperaensemblen voimin. Pääsolisteina oopperassa: Tomi Punkeri, Emma Hannonen, Johanna Kropsu ja Virva Puumala. Mukana oopperassa on myös tuntemattomasta sotilaasta tuttu Suomen Hevonen Kiripassi.


Jukka Linkola: Abrahamin pidot - Ensi-ilta Helsingin musiikkitalo 22.2.2018 klo 19.00 ja toinen esitys 23.2.2018 klo 19.00.


Liiteenä juttu/paljastus: Jukka Linkolan ooppera oli jäädä keskeneräiseksi 

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa, kuvia:

Helena Tornberg
puh. 044 0424180

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Malpana / Abrahamin pidot
Pappilantie 6
91900 Liminka

http://www.abrahaminpidot.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.