Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Jukka Matilainen blir pressattaché i Moskva

Dela

Utrikesministeriet har utnämnt Jukka Matilainen till pressattaché vid Finlands ambassad i Moskva. Anställningen som börjar i augusti löper över tre år.

Matilainen arbetar nu som kommunikationschef för polisinrättningen i Östra Nyland. Tidigare har han arbetat bland annat som ställföreträdande kommunikationschef vid inrikesministeriet.

Pressattachén svarar för ambassadens externa kommunikation och medierelationer. Till arbetsuppgifterna hör också att genom kommunikation och arbetet med Finlandsbilden främja Finlands intressen i Moskva och Ryssland. Han medverkar också i att planera och genomföra Team Finland-nätverkets kommunikation i Ryssland.

Jukka Matilainen har studerat organisationskommunikation, journalistik och ryska språket och kulturen vid Jyväskylä universitet och kommunikation och ryska språket och kulturen vid Jaroslavl universitet i Ryssland. Matilainen har arbetat i olika chefs- och expertuppgifter inom kommunikation i över 12 år. På grund av hans kunskaper i ryska och kännedom om rysk kultur har han också arbetat vid Polisstyrelsen och polisinrättningen i Helsingfors för att främja relationerna mellan polisen i Finland och Ryssland.

Mer information:

Johanna Kotkajärvi, biträdande avdelningschef, tfn 0295 351 351

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Bilder

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum