M-Files

Julkaisuportaaleissa havaittu tietoturvaongelma on korjattu

Jaa

Julkaisuportaaleissa havaittu ongelma koski muutamaa M-Filesin julkishallinnon asiakasta. Ongelma ei koske muita M-Filesin asiakkaita eikä muita julkaisuportaaleita.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) käyttämässä julkaisuportaalissa havaittiin viime viikolla tietoturvahaavoittuvuus. Kyseessä oleva julkaisuportaali on asiakaskohtaisesti räätälöity julkaisualusta M-Files-järjestelmän yhteyteen. Tietoturvapuute ei koskenut varsinaista M-Files-tiedonhallintajärjestelmää, vaan sen yhteydessä olevaa julkaisuportaalia.

M-Files Oy sai tiedon tietoturvaongelmasta viime viikon perjantaina 18.10. ja korjasi välittömästi ongelman saman päivän aikana. Ongelma koski muutamaa M-Filesin julkishallinnon asiakasta, joilla on käytössä ko. julkaisuportaali. M-Files tiedotti portaalia käyttäviä asiakkaitaan tilanteesta. Julkaistujen asiakirjojen portaaliosoitteita on ollut mahdollista muokata manuaalisesti, ja siten on ollut mahdollista nähdä myös sellaisia dokumentteja, joita ei ole tarkoitettu julkisiksi.

Ongelma ei koske muita M-Filesin asiakkaita eikä muita julkaisuportaaleita.

"Olemme sitoutuneet korkeisiin tietoturva- ja tietosuojavaatimuksiin ja reagoimme asiaan äärimmäisen vakavasti ja nopeasti. Pahoittelemme tapahtunutta. Tutkimukset ovat käynnissä siitä, onko tätä voitu käyttää väärällä tapaa hyväksi", toteaa M-Files Oy:n toimitusjohtaja Miika Mäkitalo.

M-Files Oy on tehnyt ilmoituksen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin tietoturvapoikkeamasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

M-Files
M-Files
Hermiankatu 1 B
33720 Tampere

(03) 3138 7500https://www.m-files.com/fi

M-Files Oy

M-Files tarjoaa älykkään tiedonhallinnan ohjelmistoratkaisuja, joiden avulla organisaatiot saavuttavat merkittäviä liiketoimintaetuja tehostamalla toimintaansa ja prosessienhallintaansa. M-Files toimii täysin uudella tavalla verrattuna perinteisiin järjestelmiin: M-Files yhdistää eri järjestelmät ja niissä olevan liiketoimintatiedon läpi koko organisaation häiritsemättä nykyisten järjestelmien käyttöä ja prosesseja ‒ ja ilman tietojen siirtämistä. M-Files poistaa tietosiilot sekä tarjoaa dynaamisen 360 asteen näkymän ja pääsyn kaikkeen liiketoimintatietoon riippumatta siitä, mihin järjestelmään tai paikkaan tieto on tallennettu (verkkolevyt, SharePoint, CRM, ERP ja muut liiketoimintajärjestelmät). Eri järjestelmien tuottama tieto on yhtenäisesti koko liiketoiminnan käytössä. Tietoa hallitaan intuitiivisesti tekoälyä hyödyntäen sisällön, metatietojen sekä merkityksen perusteella. Käyttäjät löytävät nopeasti oikean tiedon ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta.

Tuhannet yritykset yli 100 maassa käyttävät M-Filesia parantaakseen tietotyön laatua ja tuottavuutta sekä täyttääkseen tiedonhallintaan liittyviä standardeja ja vaatimuksia. M-Files on käytössä noin 1 200 organisaatiossa Suomessa. Asiakkaita ovat muun muassa SSAB, Nokian Renkaat, Valmet, Caverion, Finavia, Fingrid, Rovio, Technopolis, Patria, R-kioski, DNA ja Liikennevirasto. Lisätietoja www.m-files.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta M-Files

M-Files ja Iron Mountain laajentavat yhteistyötään Pohjoismaihin15.6.2020 09:00:00 EESTTiedote

Älykkään tiedonhallinnan pioneeri M-Files ja tiedonhallinnan kansainvälinen moniosaaja Iron Mountain julkaisivat tänään Pohjoismaita koskevan strategisen kumppanuuden. M-Filesin ja Iron Mountainin yhteistyö kattaa täten myös Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan. Älykäs tiedonhallinta nopeuttaa yritysten ja organisaatioiden digitaalista muutosta ja mahdollistaa tehokkaan etätyöskentelyn.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme