Kustantamo S&S

Juomisen tuoma nautinto on psykologinen harha, väittää bestseller-kirjailija Annie Grace

Jaa

Suomalaiset juovat yhä enemmän – mutta tuoko juominen nautintoa? Kirjassaan Selvin päin – löydä riippumattomuuden onni Annie Grace kirjoittaa omasta toipumisestaan vuosien tissuttelukierteestä. Ratkaisu ei ole moralistinen, vaan psykologinen.

Yhdysvaltalainen Annie Grace on kirjoittanut kaksi bestselleriä, jotka haastavat AA:n lähestymistavan alkoholismiin. Hänen mukaansa ajatus alkoholismista sairautena, joka koskettaa vain geneettisesti alttiita, peittää sen tosiasian, että alkoholi on voimakasta riippuvuutta aiheuttava aine kenelle tahansa. Lisäksi ihmisyhteisöt pitävät yllä myyttiä alkoholin positiivisista vaikutuksista. Gracen mukaan yhteisöllisesti vaalitut uskomukset alkoholista eivät perustu todellisuuteen.

 Näitä ovat uskomukset, kuten:

• Alkoholi tuottaa nautintoa.

• Alkoholi helpottaa oloa.

• Alkoholista on apua sosiaalisissa tilanteissa.

• Alkoholi tekee meistä hauskempia tai luovempia.

• Alkoholi lievittää stressiä tai ikävystymistä.

• Joidenkin voi olla vaikeaa tai jopa mahdotonta lopettaa

”Kun ihminen tekee tietoisen päätöksen lopettaa juomisen tai vähentää sitä, tiedostamattomat halut pysyvät muuttumattomina. Ihmiselle muodostuu hänen aavistamattaan sisäinen ristiriita. Hän haluaa lopettaa juomisen tai rajoittaa sitä, mutta tahtoo siitä huolimatta ryyppyä ja kokee puutetta kieltäessään sen itseltään”, Grace kirjoittaa.

Pääsemällä käsiksi näihin tiedostamattomiin ajatusmalleihin, voimme lopettaa turhan juomisen, Grace esittää. Kun ymmärrämme, miten haitallista ja turhaa juominen lopulta on, ei tarvitse lopettaa kokonaan. Riittää, että löytää riippumattoman asenteen.

Annie Grace on kasvanut Coloradossa. 26-vuotiaana hänestä oli tullut kansainvälisen yrityksen varapääjohtaja, ja 35-vuotiaana hän johti markkinointia suuryrityksessä vastuualueenaan 26 maata. Hän joi suuria määriä viiniä päivittäin ja selitti itselleen, että juominen auttoi jaksamaan stressiä. Myöhemmin hän on julkaissut kaksi kirjaa ja luennoi elämästä ilman alkoholiriippuvuutta.

Annie Grace: Selvin päin – löydä riippumattomuuden onni

Suomentanut Lauri Myllymäki

Ilmestyy 24.9.

Julkaistaan myös e- ja äänikirjana

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: johanna.forss@sets.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme