Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Jussi Niva ja Juri Markkula pitävät yhteisen näyttelyn Hanasaaressa

Jaa

Suomalainen taiteilija Jussi Niva järjestää näyttelyn Hanasaaressa yhdessä Ruotsissa asuvan kollegansa Juri Markkulan kanssa.

Jussi Niva
Jussi Niva

Näyttely on avoimen haun tulos. Haussa Hanasaari kutsui taiteilijoita Ruotsista ja Suomesta järjestämään näyttelyn yhdessä naapurimaan kollegansa kanssa. Näyttelykonseptin nimi on Kompis, kaveri.

”Saimme peräti 51 hakemusta, mikä oli positiivinen yllätys. Tämä on ensimmäinen kerta, kun järjestämme avoimen haun, joten emme oikein tienneet, mitä voisimme odottaa. Tulos kuitenkin ylitti kaikki odotukset. Lisäksi hakemusten taso oli todella korkea”, kertoo Hanasaaren taideasiantuntija Aino Kostiainen.

Voittajaehdotuksen valitsi ruotsalainen taiteilija Astrid Sylwan.

”Juri Markkula ja Jussi Niva ovat ilmaisultaan vahvoja ja itsenäisiä taiteilijoita. Yhdessä he kyseenalaistavat ja venyttävät maalaamisen rajoja”, Sylwan toteaa.

Jussi Niva ja Juri Markkula ovat pitkään seuranneet toistensa työskentelyä, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun he tekevät yhdessä näyttelyn.

”Näyttelyn nimi on Two-Way Ahead. Käsittelemme molemmat maalauksen pintaa konkreettisena tilana. Etenemme kuitenkin eri suuntiin. Nimi viittaa myös siihen, että näyttely ei koostu yhteisistä töistä, vaan teoksista, jotka olemme luoneet itsenäisesti ja sen jälkeen saattaneet yhteen näyttelyn muodossa”, Jussi Niva kertoo. 

Astrid Sylwan on innoissaan suomalais-ruotsalaisesta taiteilijakohtaamisesta Hanasaaressa.

”Näyttelystä Two-Way Ahead tulee kiinnostava kohtaaminen. Katsojina pääsemme häikäisevän kauniiseen taidenäyttelyyn, jossa keksimisen ilosta tulee johtotähti. Mieli täyttyy pian kysymyksistä, jotka haastavat välittömästi sen puhtaan yksinkertaisuuden, jonka katsoja ensi silmäyksellä kohtaa”, Sylwan sanoo.

Liitteet: Jussi Nivan ja Juri Markkulan CV:t

Lisätietoa Håkan Forsgårdilta, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373.

www.hanaholmen.fi

Astrid Sylwan 

Astrid Sylwan (s. 1970) asuu ja työskentelee Tukholmassa. Valmistuttuaan Konstfack-taidekorkeakoulusta vuonna 2005 hän on jättänyt vahvan jäljen ruotsalaiseen nykytaiteeseen. Astrid Sylwan on pitänyt useita näyttelyitä, ja hänen teoksiaan on mm. Moderna museetin ja Malmön taidemuseon kokoelmissa. Sylwanin taideteoksia on nähtävissä myös yhdellä Tukholman Citybanan-kaupunkijunaradan asemista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Håkan Forsgård
Puh: 040 767 7373
hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Kuvat

Jussi Niva
Jussi Niva
Lataa
Jussi Nivan teos sarjasta Two-way, oil on board.
Jussi Nivan teos sarjasta Two-way, oil on board.
Lataa
Lataa
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Lehdistökutsu: Miten koulukiusaaminen saadaan loppumaan? Suomen ja Ruotsin lapsiasiavaltuutetut keskustelevat nuorisotyön ammattilaisten kanssa laajasta yhteiskunnallisesta ongelmasta8.2.2019 09:49:23Tiedote

Lapset ja nuoret kiusaavat yhä toisiaan koulussa. Vuonna 2017 tehty kartoitus osoitti, että peräti seitsemää prosenttia kaikista suomalaisista ja ruotsalaisista lapsista ja nuorista oli kiusattu koulussa. Näin siitä huolimatta, että ennaltaehkäisevään toimintaan käytetään vuosittain paljon aikaa ja rahaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme