HSL Helsingin seudun liikenne

Jussi Saarinen HSL:n hallintojohtajaksi

Jaa
HSL:n hallitus päätti kokouksessaan 14.2. valita Hallinto-tulosalueen johtajaksi kauppatieteiden maisteri Jussi Saarisen. Saarinen aloittaa tehtävässään 1.4.2023 ja raportoi toimitusjohtaja Mika Nykäselle.

Jussi Saarinen työskentelee tällä hetkellä Logisnext Finland Oy:n liiketoiminnan kehityksestä vastaavana johtajana. Aiemmin työurallaan hän on toiminut muun muassa talousjohtajana Wihuri Oy:llä ja Toyota Material Handling Finland Oy:ssä.

“Toivotan Jussin lämpimästi tervetulleeksi HSL:n joukkueeseen. Jussin vahva osaaminen ja kokemus on arvokasta kehittäessämme asiakas- ja datalähtöistä liiketoimintaa ja vakauttaessamme talouden perustaa”, Mika Nykänen toteaa.

”HSL:n kunnianhimoinen strategia on mielenkiintoisessa vaiheessa. Tartun innolla liiketoiminnan kehittämiseen ja talousosaamisen vahvistamiseen yhdessä HSL:n tiimin kanssa”, Jussi Saarinen sanoo.

HSL:n organisaatio koostuu 1.4. alkaen seitsemästä tulosalueesta: Hallinto (johtaja Jussi Saarinen), Strategia (johtaja Sini Puntanen), Liikenne (johtaja Johanna Wallin), Markkinat (johtaja Mari Flink), Teknologia (vt. johtaja Seppo Perkiö), Viestintä (johtaja Päivi Alakuijala) ja Ihmiset ja kulttuuri (johtajan haku käynnistymässä).

Yhteyshenkilöt

Mika Nykänen
toimitusjohtaja
p. 09 4766 4040

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 400 työntekijää, ja liikevaihto on noin 700 miljoonaa euroa vuodessa. Vuonna 2021 HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 238 miljoonaa, mikä on yli 60 % Suomessa tehdyistä joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n selvitykset osoittavat: tasahinnoittelu lisäisi eniten joukkoliikenteen käyttöä16.3.2023 09:12:00 EET | Tiedote

HSL on selvittänyt vaihtoehtoja nykyiselle vyöhykemallille vertaamalla erilaisia lippujen hinnoittelumalleja. Tulosten perusteella parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautui tasahinnoittelu. Se on pidetyin asiakkaiden mielestä, tuottaa suurimman joukkoliikenteen käyttöasteen ja vähentää eniten liikenteen CO2-päästöjä, koska se vähentää eniten autokilometrejä. Malli tukee parhaiten siirtymistä kestäviin kulkumuotoihin ja siten myös Helsingin seudun kuntien päästövähennystavoitteiden saavuttamista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme