Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Jussi TwoSevenin maalaukset ja animaatiot Stoassa puhuvat luonnon puolesta

Jaa

Jussi TwoSevenin näyttely Motion Pictures avautuu Stoan galleriassa perjantaina 5.11.2021. Näyttely on yhdistelmä katutaiteen rosoisuutta ja galleriataiteen kliinisyyttä. Luontoaiheiset teokset ottavat kantaa nykyajan elämäntavan aiheuttamiin ongelmiin ja ympäristön vaalimisen tärkeyteen.

Jussi TwoSevenin näyttely Motion Pictures avautuu Stoan galleriassa perjantaina 5.11. Kuva: Jussi TwoSeven.
Jussi TwoSevenin näyttely Motion Pictures avautuu Stoan galleriassa perjantaina 5.11. Kuva: Jussi TwoSeven.

Stoan gallerian näyttelyssä on maalausten lisäksi esillä animaatioita. Jussi TwoSeven teki ensimmäisen katutaideteoksista muodostuneen animaatioteoksen Oslossa vuonna 2017.

”Teoksen ideana oli ottaa kaupunkitilaa haltuun uudella tavalla, jolloin eri puolille kaupunkia tehdyt maalaukset yhdistyvät yhdeksi animaatioteokseksi. Sittemmin olen jatkanut animaatioteoksia myös taulupohjille ja galleriatiloihin ja lisännyt teoksiin enemmän myös yhteiskunnallista sanomaa”.

Animoiduissa videoteoksissa jokainen teoksen ruutu on oikea ulkotilaan tai taulupohjalle maalattu teos.

”Yleisö pääsee näin näkemään yksityiskohtaisesti matkaani kaupungeissa ja kokemaan uniikit teokset paikan päällä”.

Jussi TwoSeven on helsinkiläinen katutaidetaustainen kuvataiteilija, jonka taiteelliset juuret ovat graffitissa. Jussi TwoSeven kasvoi graffitikulttuurin parissa ja perinteisen graffitin ja katutaiteen vaikutus on vieläkin nähtävissä hänen työskentelytavoissaan ja teostensa estetiikassa. Hän on myös yksi tunnetuimmista suomalaisista muraalimaalauksia tekevistä kuvataiteilijoista. Hänen muraalejaan on tilattu monien suomalaisten kaupunkien lisäksi mm. Englantiin, Norjaan ja Ruotsiin.

Katutaideteosten lisäksi Jussi TwoSeven on pitänyt monia yksityisnäyttelyitä (mm. Galleria Heino 2019, 2016, 2014 ja Make Your Mark -galleria 2018, 2011) ja osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin gallerioissa ja museoissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Jussi TwoSevenin ensimmäinen yksityisnäyttely taidemuseossa oli All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 2020. Jussi TwoSevenin teoksia kuuluu mm. HAMin, Vantaan, Keravan ja Porin taidemuseon, Suomen taideyhdistyksen ja Heinon taidesäätiön kokoelmiin.

Motion Pictures
Stoan galleria
5.11.−26.12.2021

Stoa
Turunlinnantie 1, Helsinki
www.stoa.fi

-------------------------

Hyvä toimittaja, lämpimästi tervetuloa näyttelyn avajaisiin perjantaina 5.11. klo 16−18.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja
Sanna Nuutinen
050 4125739, sanna.nuutinen@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
Kulttuurikeskus Stoa

Viestintäsuunnittelija
Terhi Honkio
040 169 9706, terhi.honkio@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
viestintä- ja markkinointipalvelut

Kuvat

Jussi TwoSevenin näyttely Motion Pictures avautuu Stoan galleriassa perjantaina 5.11. Kuva: Jussi TwoSeven.
Jussi TwoSevenin näyttely Motion Pictures avautuu Stoan galleriassa perjantaina 5.11. Kuva: Jussi TwoSeven.
Lataa
Kuva: Jussi TwoSeven.
Kuva: Jussi TwoSeven.
Lataa
Motion Pictures -näyttelyn animoiduissa videoteoksissa jokainen teoksen ruutu on oikea ulkotilaan tai taulupohjalle maalattu teos. Kuva: Jussi TwoSeven.
Motion Pictures -näyttelyn animoiduissa videoteoksissa jokainen teoksen ruutu on oikea ulkotilaan tai taulupohjalle maalattu teos. Kuva: Jussi TwoSeven.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmistossa on tanssia, sirkusta, teatteria, konsertteja, eri alojen festivaaleja, taidekasvatusta, näyttelyjä sekä monimuotoisia ja monikulttuurisia esityksiä ja tapahtumia.

Stoan verkkosivut
Stoa Facebookissa
Stoa Instagramissa
Stoa Twitterissä

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuuri- ja kirjastojaosto päätti vuoden 2022 suurimmista avustuksista sekä 1,3 miljoonan euron avustushaun avaamisesta iäkkäiden ihmisten kulttuuritoimintaan7.12.2021 19:45:54 EET | Tiedote

Jaosto päätti kokouksessaan 7.12.2021 muun muassa yli 50 000 euron taide- ja kulttuuriavustuksista, taiteen perusopetuksen toimijoiden toiminta-avustuksista, laitosavustuksista ja monivuotisista toiminta-avustuksista. Lisäksi kulttuuri- ja kirjastojaosto teki päätöksen 1,3 miljoonan euron avustushaun avaamisesta iäkkäiden ihmisten kulttuuritoimintaan.

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja kirjastojaosto 7.12.20217.12.2021 19:37:23 EET | Tiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaoston 7.12.2021 kokouksen päätöstiedote on julkaistu. Kokouksessa päätettiin muun muassa yli 50 000 euron taide- ja kulttuuriavustuksista, taiteen perusopetuksen toimijoiden toiminta-avustuksista, laitosavustuksista ja monivuotisista toiminta-avustuksista. Lisäksi kulttuuri- ja kirjastojaosto teki päätöksen 1,3 miljoonan euron avustushaun avaamisesta iäkkäiden ihmisten kulttuuritoimintaan.

Päätöstiedote: Liikuntajaosto 7.12.20217.12.2021 18:43:45 EET | Tiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaoston 7.12.2021 pidetyn kokouksen päätöstiedote on julkaistu. Kokouksen asialistalla olivat mm. liikuntajaoston lausunto kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnalle kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan 2022 tulosbudjetista ja toimintasuunnitelmasta, vuoden 2022 helsinkiläisurheilijan, nuoren helsinkiläisurheilijan, valmentajan ja urheiluseuran palkitsemisten valintakriteerit sekä liikunnan vuoden 2022 laitosavustukset.

Den anrika Georgsgatans simhall renoveras för att bli ännu mer kundorienterad30.11.2021 10:54:09 EET | Tiedote

Den nyklassiska och stämningsfulla Georgsgatans simhall som byggdes på 1920-talet kommer att undergå en grundrenovering och servicereform under de närmaste åren. Reformen syftar till att utveckla simhallens tjänster så att de blir ännu mer kundorienterade och miljövänligare. Stadsbor och kunder erbjuds möjlighet att påverka framtida reformer redan under slutet av året och våren 2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme