Korkein oikeus / Högsta domstolen

Justitierådet för viss tid Tuija Turpeinen blir ledamot i högsta domstolen

Dela

Republikens president har fredagen den 29 april 2022 utnämnt ledamoten för viss tid i högsta domstolen (HD), justitierådet Tuija Turpeinen till en tjänst som ledamot i HD från och med den 1 september 2022.

Turpeinen har arbetat som ledamot för viss tid i HD sedan 1.3.2021. Hon har tidigare varit lagman vid Norra Karelens tingsrätt sedan slutet av 2016, arbetat i flera år som tingsdomare och avdelningschef och varit jurist och advokat i en advokatbyrå sammanlagt över 15 år.

Turpeinen har varit ledamot i Domarförslagsnämnden och ersättare i Domstolsverkets direktion. Hon har deltagit i många lagberednings- och utvecklingsprojekt. Turpeinen har även såväl som advokat och som domare haft flera olika förtroendeuppdrag.

Nyckelord

Kontakter

Administrativ jurist Karri Tolttila, tfn 02956 40023, karri.tolttila(at)oikeus.fi

Om

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Högsta domstolen utövar den högsta domsmakten i tviste- och brottmål samt övervakar rättsskipningen inom sitt behörighetsområde. Högsta domstolens viktigaste uppgift är att ge prejudikat.

Följ Korkein oikeus / Högsta domstolen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korkein oikeus / Högsta domstolen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum