DNA Oyj

Juuka, Juankoski, Kaavi ja Tuusniemi saavat kattavan 5G-verkon – DNA:n ja Telian Yhteisverkon rakennus alueella alkaa

Jaa
DNA:n ja Telian Yhteisverkko rakentaa kattavaa 5G-verkkoa yhteistyössä Nokian kanssa. Verkon rakentaminen jatkuu maaliskuussa Juuassa, Juankoskella, Kaavilla ja Tuusniemellä. 5G-verkon rakentamisen myötä myös alueen 4G-yhteydet paranevat.
Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.
Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.

Jatkossa Juuan, Juankosken, Kaavin ja Tuusniemen asukkaille, yrityksille ja lomailijoille on tarjolla entistä nopeammat ja varmemmat yhteydet.

”Olen varma, että hyvät tietoliikenneyhteydet ilahduttavat aivan jokaista kuntamme asukasta. Lisäksi täytyy muistaa, että Pielisen alue on tunnettu luonnonkauneudestaan, joten myös matkailijoita riittää täällä ympäri vuoden”, sanoo Juuan kunnanjohtaja Henri Tanskanen.

Esimerkiksi etätyöt ja viihdesovellukset vaativat verkolta entistä enemmän kapasiteettia, luotettavuutta ja viiveettömyyttä. 5G-verkko on entistä luotettavampi ja toimintavarmempi verkko, jolla suoratoistopalvelut, videot, etäkokoukset ja TV-ohjelmat toimivat laadukkaasti.

5G tuo hyötyjä myös paikalliselle yritystoiminnalle

Myös paikallinen yritystoiminta hyötyy uuden 5G-verkon tarjoamista paremmista yhteyksistä. Suuret yritykset voivat rakentaa privaattiverkkoja 5G-teknologialla. Privaattiverkot tarjoavat lyhyen viiveen, taatun kapasiteetin ja suljetun verkon kriittisiin, reaaliaikaisiin käyttötarpeisiin. Korkean 5G-taajuuden alueilla kiinteä 5G tarjoaa toimipisteisiin kuidunkaltaiset internet- tai yritysverkkoyhteydet taatulla kapasiteetilla.

5G-verkko tarjoaa myös pienille yrityksille mahdollisuuden rakentaa koko tietoliikenneinfransa mobiiliyhteyksien päälle. Pienessä yrityksessä yksi huippunopea liittymä soveltuu kaikkiin tarpeisiin: liikkuvaan työhön, konttorille, kotiin, varayhteydeksi, yhteydenjakoon.

Mitä ja milloin Juuassa, Juankoskella, Kaavilla ja Tuusniemellä tapahtuu?

Rakennustyön aikana päivitetään yhteensä 31 tukiasemaa seuraavilla alueilla:

  • Juuka: Ahmovaara, keskusta, Matara, Nakkila, Nunnanlahti, Otravaara, Paalasmaa, Polvela, Pääkylä ja Raholanvaara
  • Juankoski: Akonlampi, keskusta, Säyneinen ja Viitaniemi
  • Kaavi: keskusta, Kortteinen, Luikonlahti, Pullinmäki, Pälkinlahti ja Sivakkavaara
  • Tuusniemi: Juurikkamäki, keskusta, Laukka-aho, Pajumäki ja Tuusjärvi
  • Lieksa: Koli, Loma-Koli ja Verkkovaara
  • Polvijärvi: Martonvaara

Tukiasemien päivitystyö aloitetaan maanantaina 6. maaliskuuta, ja työn on tarkoitus olla valmis perjantaina 31. maaliskuuta. 

Tukiasemien vaihdosta voi aiheutua lyhyitä palvelukatkoksia

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista. Lisätietoa aiheesta täällä: https://taajuustalkoot.fi/

Lisätietoja:

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Telian viestintä, puh. 02040 54000, communications-fi@telia.fi

Kuvat

Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.
Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

Suomen Yhteisverkko on DNA Oyj:n ja Telia Finland Oyj:n vuonna 2014 perustama yhteinen verkkoyhtiö, joka suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää matkaviestinverkkoa Pohjois- ja Itä-Suomen alueella.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 997 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 700 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

DNA:n iäkkään kupariverkon palvelut päättyvät Itä-Suomessa vuosien 2023–2024 aikana – katso kuntakohtainen aikataulu14.3.2023 09:45:00 EET | Tiedote

DNA:n kupariverkkojen purkaminen Itä-Suomessa alkaa loka–marraskuussa 2023 ja jatkuu vuonna 2024. Purkamistöitä tehdään pääosin Pohjois-Savossa, mutta pieneltä osin myös Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Kupariverkkoa on käytetty viime vuosina lankapuhelinten ja vanhan xDSL-laajakaistatekniikan yhteyksiin, mutta yhteensä kupariverkko on palvellut televiestintää jo yli 160 vuotta. Nykyaikaisiin tarpeisiin kupariverkko on kuitenkin riittämätön, ja sen korvaajaksi on tarjolla kattavasti moderneja kaapeli-, kuitu- ja mobiiliratkaisuja.

DNA's 3G to be first shut down in Hyvinkää in May – phasing out old technology will free up bandwidths for 4G and 5G10.3.2023 09:45:00 EET | Press release

DNA will begin shutting down its 3G network in stages during 2023, and the first part of the country to phase out the 3G network will be Hyvinkää in May 2023. With the shutdown, bandwidths will be freed up for 4G and 5G connections and other new technologies, and DNA will be allocating resources to their development. By the end of 2022, the 3G network accounted for only just under 1% of mobile data used by DNA’s customers.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme