HUS-kuntayhtymä

Juuri julkaistu: Hyvä kunto ei kumoa lihavuuden haittoja

Jaa

HUS:ssa selvitettiin, miten lihavuus ja fyysinen kunto vaikuttavat kehon aineenvaihduntaan. Tutkimustulokset viittaavat siihen, että liikunnalla on kudoksia virkistävä vaikutus, mutta se ei kumoa lihavuuden haitallista vaikutusta veren kolesteroli- tai sokeripitoisuuksiin.

HUS:n, Helsingin yliopiston ja Työterveyslaitoksen toteuttamassa tutkimuksessa oli mukana 1308 henkilöä Suomen FinnTwin- ja Tanskan GEMINAKAR-kaksostutkimuksista. Tutkimushenkilöille tehtiin kuntopyörällä kuntotesti, mitattiin rasvaprosentti ja selvitettiin verestä kolesteroli- ja sokeriaineenvaihduntaa.

Tutkimuksessa selvisi, että painoindeksillä ja kehon rasvan määrällä on huomattavasti suurempi merkitys terveyteen kuin kunnolla.

Kun liikuntaa mitattiin askelmittareilla, havaittiin, että paljon liikkuvilla oli parempi sokeriaineenvaihdunta. Tämä tuli esiin etenkin voimakastehoisessa liikunnassa. Kolesteroleihin liikunnalla ei ollut suurta merkitystä.

Tutkimuksesta ja sen tuloksista voi lukea lisää internetsivuiltamme.

Tietoja julkaisijasta

HUS-kuntayhtymä
HUS-kuntayhtymä
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS-kuntayhtymä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme