HUS

Juuri julkaistu: Lapsipotilaatkin kaipaavat vertaistukea

Jaa

Sairaalahoidossa olevat lapset ja heidän perheensä kaipaavat nykyistä enemmän tietoa lapsen sairaudesta ja vertaistukea sen kanssa elämiseen. HUSissa halutaan selvittää, miten potilas ja hänen perheensä kokevat hoidon ja oleskelunsa lastensairaalassa.

- Terveydenhuollossa me kuvittelemme usein tietävämme, mikä on potilaille tärkeää. Nyt pyrimme ymmärtämään kokonaisvaltaisesti lasta ja perhettä, Uuden lastensairaalan toiminnallisen suunnittelun projektipäällikkö, dosentti Pekka Lahdenne kertoo.

Kolme vuotta kestäneen tutkimushankkeen tavoitteena on ollut kerätä potilaskokemuksia sekä löytää tapa, jolla tätä tietoa saadaan jatkossakin systemaattisesti kerättyä. Tavoitetta on lähestytty kahdesta eri näkökulmasta: Mitä tarpeita ja toiveita vanhemmilla on digitaalisesta vertaistuesta ja lapsipotilailla digitaalisista palveluista?  

Lapsipotilaat perheineen toivovat enemmän tietoa ja neuvoja sekä mahdollisuuksia jakaa kokemuksia ja tunteita. Vertaistukea halutaan löytää helpommin sekä ottaa siinä isät ja sisarukset paremmin huomioon. Pitkälti potilasjärjestöjen varassa toimivan vertaistuen merkitys on ollut jo pitkään tiedossa. Tämän lisäksi tarjolle on tulossa digitaalisia palveluja sairaalan omien kanavien kautta.

Juuri julkaistujen tutkimuksen tuloksia hyödynnetään lapsille ja perheille suunnattujen uusien digitaalisten palvelujen kehittämisessä. Esimerkiksi Terveyskylä-portaaliin suunnitellaan parhaillaan erilaisia viestintäkanavia ja vuorovaikutteisia toimint​oja myös vertaistukea varten. 

Tutkimuksessa löydettiin tapa, jolla saa tietoa myös lasten potilaskokemuksesta sekä mitkä kysymykset ovat potilaan, perheen ja kehitystyön kannalta olennaisia. 

Tutkimuksesta ja sen tuloksista voi lukea lisää internetsivuiltamme.

Juuri julkaistu -sarjan artikkelit ovat sellaisenaan median käytettävissä.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Juha Tuominen valittiin HUSin seuraavaksi toimitusjohtajaksi14.8.2018 13:24Tiedote

Dosentti, sisätautien erikoislääkäri Juha Tuominen, 54, on valittu HUSin toimitusjohtajaksi ensi vuoden alusta alkaen. HUS-kuntayhtymän valtuusto päätti asiasta äänestyksen jälkeen. Tuominen sai 595,1 ääntä ja HUSin hallituksen esittämä Jari Petäjä sai 484,1 ääntä. Petäjä on dosentti, lastentautien ja neonatologian erikoislääkäri ja HUSin Lasten ja nuorten sairauksien toimialajohtaja. Tuominen on nykyisin Terveystalo Oy:n johtava ylilääkäri. Hän siirtyi Terveystaloon vuonna 2009 HUSista, jossa hän toimi useissa eri tehtävissä, muun muassa johtajaylilääkärinä ja tulosyksikön johtajana. Tuominen sai kesäkuussa tasavallan presidentiltä professorin arvonimen. – Minulla on paitsi osaamista, myös rakkautta ja paloa tähän tehtävään, Tuominen sanoi valtuuston kokouksessa. HUSin nykyinen toimitusjohtaja Aki Lindén jää eläkkeelle 1.1.2019. Lindén on toiminut HUSin toimitusjohtajana vuodesta 2010. Hän seurasi tarkasti seuraajansa valintaprosessia: – Valtuutettujen keskuudessa yleisen näkemyksen m

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme