HUS

Juuri julkaistu: Sydänpysähdyksestä elvytettyjen vuorokauden viilennyshoito säästää hermosoluja

Jaa

HUS oli mukana laajassa monikeskustutkimuksessa, jossa selvitettiin sydänpysähdyksen jälkeisen lyhyen ja pitkän viilennyshoidon hyödyt ja haitat. Sydänpysähdyksen aiheuttaman hapenpuutteen tuhoa aivojen hermosoluissa vähennetään turvallisesti 24 tunnin viilennyshoidolla.

Arvostetussa tiedelehdessä julkaistiin heinäkuussa ensimmäinen laaja, 355 sydänpysähdyksestä elvytetyn potilaan satunnaistettu tutkimus, jossa osalle potilaista annettiin viilennyshoitoa 24 tuntia ja osalle 48 tuntia.

Yleisesti kehoa pidetään jäähdytettynä 24 tuntia, mutta viime vuosina on pohdittu, tulisiko hoito pidentää 48 tuntiin. Pidempi viilennysaika onkin käytössä joissakin Aasian maissa. Tilastollisesti merkittävää eroa jäähdytyshoidon kahden pituuden välillä ei löydetty, joten 24 tunnin hoitokäytäntöä ei tulla muuttamaan.

Monikeskustutkimus tehtiin 10:n eri yliopistosairaalan tehohoitoyksikössä kuudessa eri Euroopan maassa. Johtoryhmän muodostivat Hans Kiergekaard Tanskasta, Eldar Søreide Norjasta ja Markus Skrifvars HUS:sta.  

Tutkimuksesta ja sen tuloksista voi lukea lisää internetsivuiltamme.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

HUSin valtuusto kokoontuu torstaina 14.6. klo 913.6.2018 13:07Tiedote

Arvoisa vastaanottaja, HUS-kuntayhtymän valtuusto kokoontuu huomenna torstaina 14.6. klo 9 osoitteessa Biomedicum Helsinki 1, luentosali 2, Haartmaninkatu 8, P-kerros. Kokous on avoin ja median edustajat ovat tervetulleita paikalle. Valtuuston kokouksen jälkeen HUSin hallitus pitää oman kokouksensa klo 13 HUSin hallintokeskuksessa, Stenbäckinkatu 9. valtuuston esityslista hallituksen esityslista Terveisin Johanna Saukkomaa viestintäjohtaja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme