Espoon kaupunki - Esbo stad

Juurisyy - Katja Reinan grafiikkaa Villa Elfvikin luontotalossa 7.10.– 29.11.2020

Jaa

Juurisyy -näyttelyssä luontoaiheet näyttäytyvät erilaisten tunteiden ja elämäntilanteiden kuvaajina. Teoksillaan Reina haluaa muistuttaa meitä kaikkia vuorovaikutuksellisen luontosuhteen säilymisen tärkeydestä.

Katja Reinan teokset Vahva (vasemmalla) ja Rakkaus.
Katja Reinan teokset Vahva (vasemmalla) ja Rakkaus.

” Näyttelyn teoksissa olen pohtinut luonnon ja ihmisen tunteiden vuorovaikutusta. Ideat teoksiini ovat syntyneet luonnon keskellä – pää pilvissä ja varpaat vedessä. Olen pyrkinyt kiteyttämään mielen kuvavirtaa nopeiksi luonnoksiksi, joista osa on jatkanut kasvuaan kuviksi”, kertoo Katja Reina töidensä synnystä.

Teoksissa luonnon kappaleet toimivat symboleina. Ihmisillä on paljon yhteistä kaiken meitä ympäröivän elämän kanssa. Juurisyy -näyttelyn jokainen työ on uniikki. Toista tismalleen samanlaista teosta ei ole.

Näyttelytyöt on tehty rajatulla väriskaalalla ja niiden sävyt mukailevat ympäröivän luonnon värejä. Kuvat ovat muotokieleltään melko graafisia sisältäen kuitenkin yksityiskohtia, jotka tulevat esiin teoksia läheltä tarkasteltaessa.

Grafiikkatyön vedoksessa käytettyä laattaa on yleensä uusiokäytetty eri muodossa jossain toisessa teoksessa. Työskentelyssä on käytetty myrkyttömiä grafiikan menetelmiä ympäristöä kunnioittaen. Osassa teoksissa on kuvan tekemiseen käytetty kaatuneista puista kerättyjä juuria.

Näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalon vaihtuvien näyttelyiden tilassa, Elfvikintie 4, Laajalahti, Espoo. Luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-15 ja su klo 10–16, pyhäinpäivänä la 31.10. klo 10-16. Café Elfvik on avoinna sunnuntaisin ja arkipyhinä talon aukioloaikoina. Sisäänpääsy luontotaloon ja Juurisyy -näyttelyyn on maksuton.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Katja Reina, puh. 040 8470 273, katjasusanna@hotmail.com
Katri Luukkonen, Villa Elfvikin luontotalo, puh. 043 826 5253, katri.luukkonen@espoo.fi

Kuvat

Katja Reinan teokset Vahva (vasemmalla) ja Rakkaus.
Katja Reinan teokset Vahva (vasemmalla) ja Rakkaus.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Ympäristökeskus edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. Villa Elfvikin luontotalo on osa Espoon ympäristökeskusta.

 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Työtä yhdessä 2020 -tapahtuma luotasi kuntien uutta roolia työllisyydenhoitajana: Ensi vuonna yhä useampi työtön saa työnhakupalvelunsa TE-toimiston sijaan kunnalta23.10.2020 08:25:05 EESTTiedote

Helsinki, Espoo ja Vantaa järjestivät 21.10.2020 verkkotapahtuman Työtä yhdessä 2020, jossa nostettiin esiin työllisyydenhoidon ajankohtaisia teemoja. Tapahtuma oli kolmen suuren kaupungin lähtölaukaus tammikuussa 2021 käynnistyville työllisyyden kuntakokeiluille. Työvoimapalvelujen uudistaminen on mitä ajankohtaisin aihe suomalaisen työelämän ollessa murroksessa digitalisaation, globalisaation ja koronapandemian vuoksi. Tapahtuman pääpuhujia olivat työministeri Tuula Haatainen ja teknologiavaikuttaja Taneli Tikka. Päivän kestävän livelähetyksen juonsi André Noël Chaker. Kuntatalolta lähetettyyn tapahtumaan osallistui työministerin, kuntapäättäjien ja yritysten edustajien ohella yli 2500 osallistujaa verkkovälitteisesti eri puolilta Suomea. Puheenvuorot löytyvät Kunta-TV:n sivuilta tallenteina viikolla 44/2020.

Nämnden Svenska rum fastställde arbets- och lovtiderna för nästa läsår22.10.2020 21:51:11 EESTTiedote

På torsdagens möte fastställde nämnden Svenska rum de svenskspråkiga förskolornas, grundskolornas och gymnasiets arbets- och lovtider för läsåret 2021-2022 i Esbo. Nämnden beslutade också att Boställsskolan ändrar namn till Alberga skola från och med 1.8.2021 då skolan flyttar till nya lokaler i Monikko. På mötet behandlades även servicesedeln inom privat småbarnspedagogik samt projektet Espoonlahden päiväkoti 2.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme