Juustoportti Oy

Juustoportista Euroopan ensimmäinen Welfare Quality -valvottu hyvinvointimeijeri

Jaa

Julkaisuvapaa 10.11.2017 klo 14.00. Welfare Quality (WQ) on maailmanlaajuinen eläinten hyvinvointia mittaava järjestelmä, joka perustuu vahvaan tieteelliseen näyttöön. Sen kehittivät yhteistyössä kymmenet eurooppalaiset ja eteläamerikkalaiset instituutit ja yliopistot.

Kuva: Juustoportti, vapaasti käytettävissä jutun yhteydessä
Kuva: Juustoportti, vapaasti käytettävissä jutun yhteydessä

Juustoportin eläinten hyvinvointia järjestelmällisesti kehittävä ohjelma on ensimmäisenä meijerinä Euroopassa hyväksytty WQ-komitean toimesta. Tämän lisäksi Vapaan Lehmän maitotuotteet ovat yltäneet ensimmäisenä Euroopassa ”Enhanced (edistynyt) Welfare Quality” – tasolle.

WQ - menetelmä mittaa hyvinvoinnin toteutumista eläimestä. Näin ollen hyvinvointi on toistettavasti mitattava asia, jota voidaan tutkia riippumatta eläimen pitopaikasta. Welfare Quality-auditoinnin suorittaa sertifioitu ulkopuolinen auditoija. Järjestelmän käyttöoikeutta ja logon käyttöoikeutta valvoo WQ-komitea, joka koostuu eri maiden tieteellisistä asiantuntijoista, jotka ovat olleet mukana kehittämässä järjestelmää. Kaikki meijerin sopimustilat tulee auditoida, jotta meijeri saa käyttää WQ-valvottu-merkintää tuotteissaan.

WQ-auditoinnin tuloksena tila saa arvosanan eläinten hyvinvoinnin tasosta. Tilan tulee suoriutua tasaisen hyvin kaikissa hyvinvoinnin osa-alueissa. ”Edistynyt”-arvosanat ovat harvinaisia koko Euroopassa. Kaikki Vapaan lehmän -tuotteet ovat WQ edistynyt-tason maitoa. Vapaan lehmän maitotuotteet kerätään, jalostetaan ja pakataan erillään muusta tuotannosta, jolloin kuluttaja voi varmistua alkuperästä ja eläinten hyvinvoinnista.

Lehdistötilaisuuden livestriimi lähetetään kello 12.00 alkaen Messukeskuksesta.

Oheisesta linkistä pystyt seuraamaan tilaisuutta: https://www.youtube.com/watch?v=hx1oPPBXo9U

Yhteyshenkilöt

Niklas Keski-Kasari
Juustoportti Oy
p. 0400 509098

Kuvat

Kuva: Juustoportti, vapaasti käytettävissä jutun yhteydessä
Kuva: Juustoportti, vapaasti käytettävissä jutun yhteydessä
Lataa
Kuva: Juustoportti, vapaasti käytettävissä jutun yhteydessä
Kuva: Juustoportti, vapaasti käytettävissä jutun yhteydessä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Juustoportti on jalasjärveläinen perheyritys, joka on kasvanut viidessäkymmenessä vuodessa pienestä maatilajuustolasta yli 200 henkeä työllistäväksi kasvuyritykseksi. Juustoportilla on meijeritoiminnan lisäksi kahvila-ravintolat Jalasjärvellä, Mäntsälässä ja Kärsämäellä, sekä ruokatuotteita valmistava Kasvis Galleria Kuopiossa. Suomessa Juustoportti tunnetaan hyvänä työnantajana ja toimialansa vastuullisena uudistajana, sekä edelläkävijänä ympäristöasioissa. Juustoportin tuotteet ovat saaneet useita tunnustuksia niin kotimaassa kuin myös kansainvälisesti. Juustoportti on jo parinkymmenen vuoden ajan luonut joka kuukausi yhden uuden pysyvän työpaikan Suomeen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Juustoportti Oy

Juustoportille kaksi kultamitalia kansainvälisessä juustokilpailussa11.12.2018 14:06Tiedote

Jalasjärvi 11.12.2018. Jalasjärveläinen Juustoportti on voittanut kaksi kultamitalia Bergenissä marraskuussa järjestetyssä World Cheese Awards 2018 -juustokilpailussa. Voittajajuustot ovat Juustoportin Brandy-pähkinäjuusto, sekä jo aikaisemminkin kansainvälisesti palkittu Vuohen viinitarhuri. Kisaan otti osaa ennennäkemättömät 3500 juustoa useista eri maista. Juustoportti oli ainoa suomalainen meijeri palkittujen joukossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme