Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Juvan kunnan jätevedenpuhdistamon toiminnan olennaiselle muuttamiselle ympäristölupa

Jaa
Juvan kunta uudistaa teknisen käyttöikänsä päässä olevan nykyisen jätevedenpuhdistamon. Uuden jätevedenpuhdistamon käyttöönotto vähentää vesistöä rehevöittävien ravinteiden ja taudinaiheuttajien määrää.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt ympäristöluvan Juvan kunnan jätevedenpuhdistamon toiminnan olennaiseen muuttamiseen.

Lupa koskee Juvan kunnan jätevedenpuhdistamon toimintaa ja vesihuoltolaitoksen  toiminta-alueella muodostuvien yhdyskuntajätevesien sekä jätevedenpuhdistamolla  vastaanotettavien saostussäiliö- ja umpisäiliölietteiden käsittelyä. Toiminnan muutoksessa  uudistetaan jätevesien käsittelytekniikka. Jätevedenpuhdistamolla käsitellyt jätevedet  johdetaan nykyisen purkuojan ja Hampunjoen kautta Konnusjokeen. Toimintaan tehtävä muutos ei vaikuta jätevesien johtamisreittiin.

Nykyisen jätevedenpuhdistamon puhdistamolietteitä on käsitelty laitoksen yhteydessä olleella kompostikentällä. Kentän toiminta päättyy ja tulevaisuudessa jätevesilietteet kuljetetaan muualle käsiteltäväksi.

Päätöksessä on annettu muun muassa määräyksiä jäteveden käsittelylle ja päästöille pintavesiin, viemäriverkoston käytölle ja hoidolle, jätteiden käsittelylle sekä käyttö- ja päästötarkkailulle ja ympäristövaikutusten tarkkailulle. Kompostikentän toiminnan lopettamiselle on myös annettu tarpeelliset määräykset.

Uudella puhdistamolla aiempaa parempi puhdistustulos

Vanhalla vuonna 1982 valmistuneella jätevedenpuhdistamolla jätevesiä käsitellään osittain maa-altaissa ja vanhentuneella tekniikalla. Uudesta puhdistamosta tehdään pitkälle automatisoitu laitos ja se sijoittuu kokonaan sisätiloihin säältä suojaan. Uudella puhdistamolla saavutetaan paljon aiempaa parempi puhdistustulos.

Uuden jätevedenpuhdistamon käyttöönotto vähentää purkuvesistöön kohdistuvaa pistekuormitusta, mikä edistää vesienhoitosuunnitelman mukaista vesistön hyvän tilan tilatavoitteen saavuttamista.

Aluehallintoviraston päätös 14.2.2023 nro 10/2023 on nähtävillä Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa (diaarinumero ISAVI/10360/2021). Päätökset löytyvät tietopalvelusta helposti, kun asiakohtaan kirjoittaa asian diaarinumeron.

Lisätietoja

ympäristöneuvos Martti Häikiö, p. 0295 017 040
ympäristöylitarkastaja Jari Kärkkäinen, p. 0295 016 807
etunimi.sukunimi@avi.fi
Itä-Suomen aluehallintovirasto

Hakijan edustaja
vesihuoltopäällikkö Anne Ruotsalainen, p. 050 400 8011
etunimi.sukunimi@jarvisaimaanpalvelut.fi
Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Aluehallintovirasto myöntää ympäristönsuojelu- ja vesilain mukaisia lupia. Ympäristö- ja vesiluvituksen tavoitteena on ennaltaehkäistä ympäristön pilaantumista ja sen vaaraa. Lupamenettelyssä sovitetaan yhteen ympäristön käyttöä tai ympäristöön vaikuttavia toimintoja ekologisesti kestävällä tavalla.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto epäilee potilasturvallisuuden vaarantuneen OYS:n nuorisopsykiatrian osastolla24.3.2023 08:08:19 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto teki 21.3.2023 ennalta ilmoittamattoman tarkastuskäynnin Oulun yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrian osastolle. Käynnin taustalla olivat aluehallintoviraston vastaanottamat kantelut ja epäkohtailmoitukset koskien psykiatrisista häiriöistä kärsivien nuorten potilaiden hoidon järjestämistä ja toteuttamista Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme