Jykia Oy

Jykia myy Jyväskylän vankilan ja yhdyskuntaseuraamustoimiston Senaatti-kiinteistöille

Jaa

Jykia ja Senaatti-kiinteistöt ovat allekirjoittaneet kauppakirjan Rikosseuraamuslaitoksen vankilasta ja yhdyskuntaseuraamustoimistosta Jyväskylän Tourulassa. Senaatti-kiinteistöt käyttää alkuperäisen sopimuksen mukaista osto-optiota ja ostaa kiinteistöosakeyhtiön valtiolle.

Jyväskylän Tourulassa, Ramoninkadulla sijaitseva KOY Jyväskylän Tourula käsittää 3 000 neliötä kolmessa erillisessä rakennuksessa. Tontilla on asumisyksikkö, pajarakennus ja toimistorakennus. Myynti ei vaikuta vankilan eikä yhdyskuntaseuraamustoimiston toimintaan, vaan toiminta kiinteistössä jatkuu entisellään.

- Senaatti-kiinteistöt toimii valtion omistajahaltijana, ja valtion tavoitteena on pitkäaikaisten erityiskiinteistöjen pitäminen valtion omistuksessa. Tästä syystä Senaatti-kiinteistöt ostaa kohteen valtion taseeseen. Tämä helpottaa jatkossa laitoksen kehittämistä yhtenäisesti ja kustannustehokkaasti Rikosseuraamuslaitoksen tarpeiden mukaisesti, kertoo aluepäällikkö Marko Jalkanen Senaatti-kiinteistöiltä.

Jykia rakennutti ja NCC rakensi

Jykian rakennuttaman kohteen rakensi NCC vuonna 2020. Rakennushankkeen suunnittelussa hyödynnettiin ensimmäistä kertaa Rikosseuraamuslaitoksen vuonna 2015 tehtyä vankilakonseptia avolaitosympäristössä. Lisäksi hankkeessa sovellettiin oikeusministeriön työympäristökonseptia toimistotilojen osalta. Lopputuloksena on kahden erillisen toimintayksikön fyysinen ja hallinnollinen yhdistäminen, mikä mahdollisti uudenlaisen kustannustehokkaan toimintamallin yhteisissä toimitiloissa. Tämä mahdollistaa entistä paremman tukeutumisen yhteiskunnan verkostoihin ja muihin palveluihin.

Kauppa perustuu Jykian ja Senaatti-kiinteistöjen välisessä vuokrasopimuksessa kirjattuun osto-optioon

- Kiinteistön myynti sopii hyvin exit-strategiaamme saada pääoma kiertoon alueen elinvoiman hyväksi. Pystyimme sopimaan kaupan ehdot jo hankkeen suunnitteluvaiheessa ja sen vuoksi kaupan toteutus saatiin hoidettua jouhevasti. Kauppahinta on noin 10 miljoonaa euroa. Kaikkien osapuolien mielestä nyt oli oikea aika myynnille ja ostolle, kertoo Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jykia Oy
Jykia Oy
Asekatu 3B
40100 JYVÄSKYLÄ

https://jykia.fi/

Jykia: Rakennutamme, vuokraamme, omistamme toimisto-, tuotanto- ja varastotiloja Jyväskylässä, Muuramessa ja Laukaassa. Kehitämme vanhoja kiinteistöjä ja teemme toimitiloihin liittyviä hankkeita. Henkilöstöä meillä on kuusi. Liikevaihtomme on noin 7 milj. €/ vuosi.

Senaatti-kiinteistöt on valtion kiinteistöasiantuntija ja toimitilakumppani. Luomme asiakkaidemme kanssa heidän toimintaansa tukevia työympäristöjä ja vastaamme niiden ylläpidosta. Kehitämme valtion kiinteistövarallisuutta ja pidämme huolta kulttuurihistoriallisista kohteista. Vastuullisuus on kaiken toimintamme keskiössä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jykia Oy

Jykia käynnistää Woodspinin tehdashankkeen Jyväskylän Eteläporttiin6.7.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Eteläportin toinen suuri tehdashanke käynnistyy, kun Spinnovan ja Suzanon yhteisyritys Woodspinin kuitutehtaan rakentaminen alkaa. Jykia rakennuttaa materiaali-innovaatioyhtiö Spinnovan ja selluyhtiö Suzanon yhteisyritykselle, Woodspin Oy:lle tehtaan. Tehtaassa tullaan valmistamaan kuitua selluloosasta tekstiiliteollisuuden tarpeisiin ja tuotannon arvioidaan käynnistyvän vuoden 2022 lopussa. Samassa kiinteistössä tulee toimimaan myös Suzano Finland Oy:n MFC-laitos sekä Spinnovan tuotekehitys ja pääkonttori. Hankkeen kokonaisarvo on noin 50 miljoonaa euroa, josta Jykian investoinnin osuus on noin 20 miljoonaa euroa. Naapuritontille on nousemassa DBSantasalon teollisuusvaihteita valmistava tehdas, joka myös on Jykian johtama hanke.

Jykialla monta rautaa tulessa Jyväskylän seudulla – yhteistyöllä yritysten hyväksi20.1.2021 19:45:01 EET | Tiedote

Vuonna 2020 Jykia rakennutti 6 250 neliötä uutta tilaa, kehitti 1 000 neliötä pelialan keskukseksi sekä ylläpiti ja vuokrasi noin 41 000 neliötä tuotantotiloja yritysten tarpeisiin. Tämän lisäksi Jykia on mukana kehittämässä erilaisia kiinteistöjä ja elinvoimaisia työpaikka-alueita omistajakuntiensa alueelle. Alueita ja toimitiloja kehittämällä varmistetaan työpaikkojen säilyminen ja uusien syntyminen sekä vahvistetaan seudun asemaa houkuttelevana sijoittumispaikkana. Yhteensä Jykian kiinteistöissä työskenteli vuonna 2020 noin 700 henkeä, kun mukaan lasketaan kaikki yhtiön omistuksessa olevat kiinteistöt Laukaassa, Muuramessa ja Jyväskylässä.

David Brown Santasalo investoi uuteen tehtaaseen Jyväskylässä5.11.2020 12:00:00 EET | Tiedote

David Brown Santasalo (DBSantasalo) jatkaa investointeja globaaliin toimintaansa ja käynnistää investoinnin uuteen tehtaaseen Jyväskylässä. Uudesta tehtaasta tulee konsernin teollisuusvaihteiden päätehdas, joka palvelee asiakkaita maailmanlaajuisesti konsernin kaikkien yksiköiden kautta. Investoinnilla DBSantasalo parantaa asiakaspalvelua ja lyhentää olennaisesti välitysosien, hammaskehien, huoltojen ja kokonaisten vaihteiden toimitusaikoja.

Jykia rakennuttaa David Brown Santasalolle uuden tuotantolaitoksen Jyväskylän Eteläporttiin5.11.2020 12:00:00 EET | Tiedote

Vaihdevalmistaja David Brown Santasalo (DBSantasalo) ja kiinteistökehittäjä Jykia ovat sopineet 15 miljoonan euron rakennushankkeesta Eteläporttiin. Lisäksi DBSantasalo investoi uuden tehtaan laitteisiin yli 7 miljoonaa euroa. Hanke käsittää tuotanto- ja kokoonpanolinjan lisäksi varasto- ja toimistotilaa. Kiinteistön kokonaispinta-ala on yhteensä lähes 10 000 m². Rakennustyöt alkavat marraskuussa 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme