Jyväskylän yliopisto

Jyväskyläläiseltä WeeeFINerilta merkittävä ratkaisu globaaliin ongelmaan – sijoittajiksi Unifund ja Hanki Development

Jaa

Kiertotalouden ratkaisuja tarjoava WeeeFINer Oy on kehittänyt uuden teknologian kriittisten metallien talteenottoon. Yrityksen liikeidean potentiaalin näkevät myös Jyväskylän yliopiston sijoitusyhtiö Unifund Oy ja sijoitusyhtiö Hanki Development. Yhtiöt tarjoavat myös osaamistaan ja verkostojaan kasvuun tähtäävän yrityksen tueksi.

Teknologiajohtaja Elmeri Lahtisen käsissä on malli Weeefinerin talteenottoteknologiaa käyttävästä suodattimesta. Kuva: Kaisa Hänninen.
Teknologiajohtaja Elmeri Lahtisen käsissä on malli Weeefinerin talteenottoteknologiaa käyttävästä suodattimesta. Kuva: Kaisa Hänninen.

- Kiertotalous globaalina ilmiönä on yksi vahvimmista vastuullisen talouden vetureista, ja WeeeFINerin läpimurtoteknologia vastaa haasteeseen luonnonvarojen kestävän käytön edistämiseksi, tutkimuksesta ja innovaatiotoiminnasta vastaava vararehtori Henrik Kunttu Jyväskylän yliopistosta toteaa.

WeeeFINerin kehityspolku on esimerkki yliopiston vahvan perustutkimuksen kautta
syntyneestä innovaatiosta. Kemian alan tutkimukseen pohjaava WeeeFINer tarjoaa
ratkaisuja vesien puhdistukseen ja kriittisten raaka-aineiden talteenottoon. Yrityksen
markkinat löytyvät energia- ja vesi-intensiivisestä teollisuudesta.

- Uusissa teknologioissa käytettävien kriittisiksi luokiteltujen raaka-aineiden tarve on
lisääntynyt. Tähän WeeeFINer on kehittänyt teknologian, jolla raaka- ja haitta-aineet
saadaan talteen ja kierrätettyä. Yrityksen suodattimet ottavat talteen jalometalleja, kuten
kultaa tai hopeaa, harvinaisia maametalleja, esimerkiksi neodyymiä sekä haitallisia
raskasmetalleja kuten lyijyä ja elohopeaa, kuvaa teknologiajohtaja Elmeri Lahtinen
WeeeFINerista.

WeeeFINerin teknologia yhdistää 3D-tulostuksen ja ioninvaihdon ominaisuuksia. Tuloksena
on suodatin, jonka kemiaa muuttamalla voidaan valita talteen haluttava metalli.
Teknologialla erittäin pienetkin raaka-ainepitoisuudet voidaan saada talteen.
WeeeFINer Oy on vastikään valittu Jyväskylän Yritystehtaan hautomoon, potentiaalisimpien
keskisuomalaisten kasvuyritysten joukkoon. Yritys suuntaa kasvuun ja kansainvälisille
markkinoille Yritystehtaan valmennuksen tuella.

Lisätietoja:

WeeeFINer Oy, Elmeri Lahtinen, +358 40 559 2666, elmeri.lahtinen@weeefiner.fi
Unifund Oy, Vesa Kupari, +358 400 616 940, vesa.kupari@jyu.fi
Hanki Development Oy, Roope Pietilä, +358 44 301 4177, roope.pietila@hankidevelopment.fi

Kuvat

Teknologiajohtaja Elmeri Lahtisen käsissä on malli Weeefinerin talteenottoteknologiaa käyttävästä suodattimesta. Kuva: Kaisa Hänninen.
Teknologiajohtaja Elmeri Lahtisen käsissä on malli Weeefinerin talteenottoteknologiaa käyttävästä suodattimesta. Kuva: Kaisa Hänninen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

QS Ranking 2021: Jyväskylän yliopistosta useita tieteenaloja maailman huippujen listalla, liikunta ja kasvatustieteet top 100 -joukossa4.3.2021 08:00:00 EETTiedote

Vuoden 2021 QS World University Rankings by Subject -vertailun tulokset on julkaistu. Jyväskylän yliopiston aloista parhaiten sijoittui liikunta, joka paransi sijoitustaan viime vuodesta sijalta 50 sijalle 45. Myös kasvatustieteet säilyttivät asemansa sadan parhaan joukossa sijalla 92 (viime vuonna 51–100), kansallisella tasolla sijoitus on toinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme