Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto edelläkävijänä akateemisessa kielten opetuksessa

Jaa

Jyväskylän yliopiston kielikeskus muuttaa muotoaan Monikielisen akateemisen viestinnän keskukseksi (Movi) 1.6.2019 alkaen. Nimenmuutoksen myötä Movi valmistautuu vastaamaan tulevaisuuden koulutushaasteisiin entistä vahvemmin.

Jyväskylän yliopisto haluaa toimia kielten opettamisen ja oppimisen edelläkävijänä. Kuva Petteri Kivimäki.
Jyväskylän yliopisto haluaa toimia kielten opettamisen ja oppimisen edelläkävijänä. Kuva Petteri Kivimäki.

Jyväskylän yliopiston hallitus vahvisti nimenmuutoksen 21.5.2019 ja totesi sen kuvaavan kielikeskuksen laajempaa roolia yliopiston opetus- ja kehitystyössä. Erityisesti Movin monikieliset opetuskokonaisuudet ovat kansallisesti ja kansainvälisesti ainutkertaisia.

Monikielisen akateemisen viestinnän keskus kehittää ja toteuttaa viestintä- ja kielitaitojen opetusta yliopiston perus- ja jatko-opiskelijoille sekä henkilökunnalle opiskelun ja työelämän tarpeisiin. Movi edistää yliopiston kansainvälistymistä ja kielipolitiikan toteuttamista. Yhteistyössä tiedekuntien ja laitosten kanssa Movi tukee opiskelijoiden laadukkaan monikielisen viestintäosaamisen kehittymistä ja tältä osin vahvistaa tutkintojen laatua. Yksikön henkilöstövahvuus on vajaat 40 htv ja se tuottaa vuosittain noin 700 kurssia 18 eri kielessä.

- Ajatus kielikeskuksista yliopistotutkintojen kieliopintojen toteuttajana on peräisin Jyväskylän yliopistosta. 1970-luvun puolivälissä perustettiin kielikeskuksia eri yliopistoihin ja kielikeskusten verkosto laajeni nopeasti. Muutos kielikeskuksesta Moviksi on luonnollinen jatko Jyväskylän yliopistolle kielten opetuksen ja oppimisen suunnannäyttäjänä, kertoo Movin johtaja Peppi Taalas.

Jyväskylän yliopiston uuden strategian tavoitteiden mukaan yliopisto lisää laaja-alaisesti hyvinvointia ja osaamista yhteiskunnassa. Koulutuksen kehittämisohjelma Vaikuttava akateeminen asiantuntijuus tavoittelee valmistuvien opiskelijoiden kokonaisvaltaista kehittymistä.  

- Monipuolinen vuorovaikutusosaaminen, kielitaito ja kulttuuritietoisuus ovat ohjelman osaamistavoitteiden vahvaa ydintä. Movi, joka toimii tiiviissä yhteistyössä kaikkien tiedekuntien ja laitosten kanssa omaa merkittävän roolin näiden taitojen kehittämisessä ja siten omalta osaltaan edistää tärkeällä tavalla tutkintojemme laatua. Tutkinnoissa tuotetun osaamisen tulee jatkossakin olla etulinjassa vastaamassa muuttuvan maailman haasteisiin, joten olen sekä iloinen että ylpeä uudesta innovatiivisesta Movistamme, sanoo koulutuksesta vastaava vararehtori Marja-Leena Laakso.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtaja Peppi Taalas, peppi.taalas@jyu.fi, 050 554 1720
Vararehtori Marja-Leena Laakso, marja-leena.laakso@jyu.fi, 040 805 4024
Tiedottaja Martta Walker, martta.a.walker@jyu.fi, 040 805 4717

Kuvat

Jyväskylän yliopisto haluaa toimia kielten opettamisen ja oppimisen edelläkävijänä. Kuva Petteri Kivimäki.
Jyväskylän yliopisto haluaa toimia kielten opettamisen ja oppimisen edelläkävijänä. Kuva Petteri Kivimäki.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 11.10.: Venäjä toimii kuin piiritetty kyberlinnake (Kari)17.9.2019 12:30:00 EESTTiedote

Venäjä kokee olevansa piiritetty linnake historiallisista ja maantieteellisistä syistä sekä teknologisen jälkeenjääneisyytensä vuoksi myös kyberympäristössä. Tämän takia valtio pyrkii eristämään venäläisen internetin globaalista internetistä, parantamaan tärkeiden kohteidensa informaatioturvallisuutta ja korvaamaan käyttämänsä länsimaisen informaatioteknologian venäläisvalmisteisilla laitteilla ja ohjelmistoilla. Martti J Karin kyberturvallisuuden väitöstutkimuksen mukaan Venäjän kokemaa kyberuhkaa voidaan selittää ja tulkita strategisen kulttuurin teorialla.

Väitöstutkimus tuotti uutta ja tarkkaa mittaustietoa rautaa raskaampien alkuaineiden atomimassoista16.9.2019 13:48:57 EESTTiedote

Suuri osa alkuaineista tuotetaan tähdissä tapahtuvissa fuusioreaktioissa. Rautaa raskaampien alkuaineiden tuottamien vaatii monimutkaisempia prosesseja, jotka tapahtuvat erilaisissa astrofysikaalisissa paikoissa. Jyväskylän yliopiston ydinfysiikan alan väitöstutkimuksessa Markus Vilén mittasi rautaa raskaampien alkuaineiden atomimassoja. Tulosten avulla voidaan mallintaa alkuaineiden tuottamiseen liittyviä avaruuden prosesseja. Tutkimuksessa Vilén mittasi atomimassat kaikkiaan 27 rautaa raskaammalle alkuaineisotoopille sekä kolmelle pitkäikäiselle viritystilalle. Näistä 16 mitattiin ensimmäistä kertaa maailmassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme