Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto jatkaa leviämisvaiheen rajoituksia myös viikon 6 ajan

Jaa

Jyväskylä on edelleen epidemian leviämisvaiheessa ja neuvoteltuaan terveysviranomaisten kanssa, Jyväskylän yliopisto jatkaa viikon 5 voimassa olleita koronaepidemian leviämisvaiheen tiukennettuja rajoituksia 14.2.2021 saakka.

Aiemman käytänteen mukaisesti ainoastaan erikseen määritellyt kriittiset toiminnat on mahdollista toteuttaa kampuksella. Päätöksen toimintojen kriittisyydestä tekee jokaisessa tapauksessa yksikön johtaja (dekaani, erillislaitoksen johtaja tai talous- ja palvelujohtaja). Rajoite koskee myös tutkimustoimintaa.

Kampuksella liikkuminen on edelleen rajoitettu ja ulko-ovet ovat lukittuina. Rakennuksiin on kulku erikseen määritellyistä ovista henkilökohtaista avainkorttia käyttäen.

Jyväskylän alueella ei toteuteta harjoitteluja viikon 6 aikana, pois lukien etäharjoittelu. Opiskelijat eivät osallistu kampuksella tapahtuvaan toimintaan (ei myöskään tutkimus, ohjauskeskustelut, aineiston hankinta). Opiskelijaruokailu järjestetään take away -myyntinä myös viikon 6 aikana. Yliopiston kirjasto palvelee rajoitetusti.

Jyväskylän normaalikoulun yläkoulun osalta päätöksenteossa seurataan vielä epidemiatilanteen kehittymistä ja kaupungin päätöksentekoa yläkoulujen osalta. Normaalikoulu tulee noudattamaan Jyväskylän kaupungin linjaa perusopetuksen osalta. Lukio-opetuksessa toteutetaan edelleen vain välttämättömät ylioppilaskirjoituksiin valmistavat toiminnot.

”Valtaosa kaikesta opetuksesta on järjestetty keväästä 2020 lähtien etäopetuksena. Vain välttämättömissä aineissa, kuten taide- ja taitoaineissa, on järjestetty lähiopetusta tiukoin turvajärjestelyin. Teemme kaikki tarvittavat toimenpiteet, että mitään lähikontakteja ei synny ja alueen tilanne pääsisi tasaantumaan. Tavoitteena on epidemian alusta asti ollut estää tartuntojen leviäminen yliopistoyhteisössä ja yhteiskunnassa sekä toisaalta turvata opiskelijoiden opintojen eteneminen. Toiveena on, että näillä väliaikaisilla toimenpiteillä tilanne tasaantuisi ja voisimme palata 15.2. aiempaan toimintamalliin, jossa välttämättömät toiminnot opintojen etenemiseksi kampuksilla voidaan toteuttaa” sanoo Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen.

Jyväskylän yliopiston lähiopetus on keskeytetty 28.2.2021 saakka.

Lisätietoja:

Koronaseurantaryhmän puheenjohtaja Jarkko Pirkkalainen, puh. 040 737 3364, jarkko.pirkkalainen@jyu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

QS Ranking 2021: Jyväskylän yliopistosta useita tieteenaloja maailman huippujen listalla, liikunta ja kasvatustieteet top 100 -joukossa4.3.2021 08:00:00 EETTiedote

Vuoden 2021 QS World University Rankings by Subject -vertailun tulokset on julkaistu. Jyväskylän yliopiston aloista parhaiten sijoittui liikunta, joka paransi sijoitustaan viime vuodesta sijalta 50 sijalle 45. Myös kasvatustieteet säilyttivät asemansa sadan parhaan joukossa sijalla 92 (viime vuonna 51–100), kansallisella tasolla sijoitus on toinen.

Ongelmallinen sosiaalisen median käyttö uhka koululaisten hyvinvoinnille25.2.2021 08:00:00 EETTiedote

Sosiaalinen media on tiivis osa nuorten arkea. Somen käytön muuttuessa pakonomaiseksi ja intensiiviseksi riski haitallisille terveysvaikutuksille kasvaa. Koululaisten ongelmallinen sosiaalisen median käyttö on yhteydessä lisääntyneeseen oireiluun, väsymykseen, yksinäisyyteen ja vähäisen fyysiseen aktiivisuuteen. WHO-Koululaistutkimuksen tulosten mukaan joka kymmenes koululainen luokitellaan sosiaalisen median ongelmakäyttäjäksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme