Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto jatkaa maailman 500 parhaan yliopiston tuntumassa

Jaa

Jyväskylän yliopisto noteerattiin yhdysvaltalaisella Best Global Universities -rankinglistalla. Yliopisto sijoittuu vertailun maailmanlistalla sijalle 525. Viime vuonna sijoitus oli 489. Alakohtaisissa vertailuissa Jyväskylän yliopiston humanistiset tieteet sijoittuivat hyvin, maailmanlistan sijalle 206.

U.S. News & World Reportin julkaisema maailmanlaajuinen ranking mittaa muun muassa yliopistojen tutkimuksen tunnettuutta sekä julkaisujen ja viittausten määrää. Vertailu sisältää myös maa-, alue- ja alakohtaiset rankingit. Tänä vuonna vertailuun oli valittu lähes 1500 yliopistoa 86 maasta.

Suomesta listalle pääsi yhdeksän yliopistoa, joiden joukossa Jyväskylän sijoitus oli seitsemäs. Alakohtaisissa vertailuissa Jyväskylän yliopisto sijoittui sijalle 206 humanistisissa tieteissä. Muilla aloilla Jyväskylän yliopisto ansaitsi paikan matematiikan (221. sija), yhteiskuntakuntatieteiden ja terveystieteiden (227.), kemian (399.), fysiikan (391.), ympäristötieteen (427.), kasvi- ja eläintieteen (490.) sekä lääketieteen (586. sija) listoilla.

Suomalaisista yliopistoista kärjessä ovat viime vuoden tapaan Helsingin yliopisto sekä Aalto-yliopisto. Lisäksi rankingissa ovat mukana Turun yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Tampereen yliopisto, Oulun yliopisto, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto sekä Åbo Akademi.

Maailmanlistan kolme parasta yliopistoa ovat yhdysvaltalaiset Harvard, MIT ja Stanford. Euroopan listan kärjessä ovat brittiläiset Oxford, Cambridge ja University College London.

Kansainvälisen vertailun julkaissut U.S. News & World Report on laatinut yli 30 vuotta Yhdysvaltain kansallisia yliopistovertailuja.

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Anna Grönlund, anna.m.gronlund@jyu.fi, puh. 050 313 0401

Best Global Universities Rankings, https://www.usnews.com/education/best-global-universities/rankings

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme