Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto maailman kärkeä ekologisen kestävyyden saralla

Jaa

Jyväskylän yliopisto sijoittui juuri julkaistussa yliopistojen yhteiskunnallista vaikuttavuutta, kestävyyttä ja vastuullisuutta mittaavassa THE Impact Ranking -arvioinnissa välille 401-600.

Kaikkiaan arviointiin osallistui 1 115 yliopistoa 94 maasta. Suomesta mukana oli 8 yliopistoa.

Yleissijoituksen lisäksi yliopistoille laskettiin sijoitukset eri tavoitteista muodostuvissa 17 kategoriassa.

Parhaat tulokset yliopisto saavutti ilmastotekojen (sija 92), vedenalaisen elämän (sija 101-200) sekä maanpäällisen elämän (sija 101-200) tavoitteiden alueilla.

Times Higher Education julkaisi nyt kolmatta kertaa vaikuttavuusarvioinnin (Impact Ranking), joka perustuu yliopistojen arviointiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden edistämisen ja toteuttamisen näkökulmasta.

- Kestävyys ja vastuullisuus ovat tärkeitä teemoja Jyväskylän yliopiston strategiassa. Yliopistomme tavoitteena on toimia kestävän kehityksen ja vastuullisuuden suunnannäyttäjänä Suomessa ja maailmalla. Yliopiston parhaat sijoitukset tässä vertailussa olivat ekologisen kestävyyden alueella, mikä tarkoittaa sekä JYU:n vahvaa tutkimusta ja yhteistyötä tällä alueella että kampuksen ja toiminnan ekologista kestävyyttä. Samanlaiseen tutkimukseen perustuvaan edelläkävijyyteen pyrimme myös kestävyyden ja vastuullisuuden alueella, vararehtori Marja-Leena Laakso toteaa.

Rankingin metodologia perustuu YK:n kestävän kehityksen 17 tavoitteeseen, jotka on purettu erilaisiin yliopiston vaikuttavuutta, kestävyyttä ja vastuullisuutta mittaaviin määrällisiin ja laadullisiin indikaattoreihin. Tiedot arviointia varten kerätään suoraan yliopistoista sekä Elsevierin julkaisutietokannasta.

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi

https://www.timeshighereducation.com/rankings/impact/2021/

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 21.5.2021: Musiikin ja liikunnan yhdistäminen tuo lisää terveyshyötyjä lapsille12.5.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Pipsa Tuomisen väitöstutkimuksessa selvitettiin musiikkiliikuntavideoiden ja musiikkimatolla tapahtuvan liikkumisen vaikutuksia alle kouluikäisten lasten liikemittarilla mitattuun paikallaanoloon ja fyysiseen aktiivisuuteen. Tulosten mukaan lapset, jotka noudattivat tutkimuksessa annettuja harjoitteluohjeita, vähensivät paikallaanoloaan ja lisäsivät reipasta ja rasittavaa liikkumistaan lähtötilanteeseen verrattuna. Äitien musiikkitausta, esimerkiksi laulaminen, soittaminen tai tanssiminen vaikutti positiivisesti lasten kevyen fyysisen aktiivisuuden määrään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme