Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto paransi asemiaan korkeakoulujen yhteishaussa

Jaa

Jyväskylän yliopistoon haki eilen päättyneessä korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa 17 970 hakijaa. Hakijamäärä ylitti selvästi kahden vuoden takaisen tason, vaikka laski viime vuodesta noin 8 prosenttia. Korkeakoulujen yhteishakijamäärä laski yli 12 prosenttia ja jäi yhteishaun historian alhaisimmaksi.

Jyväskylän yliopistossa aloituspaikkoja syksyllä alkaviin opintoihin on tarjolla runsaat 2700. Hakukohteita on 123 kuudessa tiedekunnassa ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa.

Kokonaishakijamäärällä mitattuna Jyväskylän yliopisto nousi viidenneksi suosituimmaksi yliopistoksi Tampereen, Turun, Helsingin ja Itä-Suomen yliopistojen jälkeen. Ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna Jyväskylän yliopisto nousi myös viidenneksi Helsingin, Tampereen, Turun ja Aalto-yliopiston jälkeen.

Suosituimmaksi hakukohteeksi nousi tänä vuonna kauppatieteiden ohjelma, johon pyrkii 2952 hakijaa. Suosio kasvoi viime vuodesta 5 prosenttia. Muita hakijamäärältään suosittuja koulutuksia olivat hienoisesta laskusta huolimatta psykologia (2898 hakijaa), luokanopettajan koulutus (1791 hakijaa) ja liikuntapedagogiikka (992 hakijaa). Huomattavimmin hakemusmäärä kasvoi turvallisuuden ja strategisen analyysin maisteriohjelmassa (hakijoita 390, kasvua 41 prosenttia) ja taloustieteessä (hakijoita 593, kasvua 34 prosenttia). Kovin kilpailu opiskelupaikasta käydään liikunnan yhteiskuntatieteiden hakukohteessa, johon tuli 38 hakemusta aloituspaikkaa kohden, sekä psykologiassa (27), kauppatieteissä (23) ja sosiaalityössä (22).

Ensisijaisesti Jyväskylän yliopistosta opiskelupaikkaa tavoittelevia hakijoita oli 6461. Kandidaatin ja maisterin tutkintoon johtaviin koulutuksiin haki 15169 hakijaa, joista ensisijaisia oli 4515. Maisteriohjelmiin haki 2875 hakijaa, näistä ensisijaisia 1861.

Tiedekunnista ainoana hakijamääräänsä kasvatti kauppakorkeakoulu.

- Jyväskylän yliopisto voi olla erittäin tyytyväinen hienoon asemaamme maan kiinnostavimpien yliopistojen joukossa. Valtakunnallinen hakijamäärien lasku kosketti meitä keskimääräistä vähemmän, mikä myös on positiivinen tulos. Monialaisen yliopistomme vahvuus tuli esille Turvallisuus ja strateginen analyysi -maisteriohjelman suosion huikeassa kasvussa. Se osoittaa, että yliopistomme pystyy vastaamaan yhteiskunnallisesti erittäin tärkeään asiantuntijuuden kasvun tarpeeseen laadukkaalla tutkimusperustaisella koulutuksella, toteaa vararehtori Marja-Leena Laakso.

Jyväskylän yliopisto seuraa koronavirustilannetta aktiivisesti yhteistyössä muiden yliopistojen ja viranomaisten kanssa. Valintakokeet järjestetään kampuksella terveysturvallisesti. Osa valintakokeista järjestetään sähköisesti.

Tietoa koronaviruksen vaikutuksesta opiskelijavalintoihin ja valintakokeiden järjestämiseen: www.jyu.fi/fi/hakijalle/nain-haet/valintakokeet

Lisätietoja:

Suunnittelija Maria Kotiranta, puh. 040 805 4926, maria.j.kotiranta@jyu.fi
- hakijamäärät ja hakijaneuvontaan liittyvät kysymykset

Koulutuspalvelujohtaja Mari Ikonen, puh. 040 805 4678, mari.a.ikonen@jyu.fi
- opiskelijavalintoihin liittyvät kysymykset

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme