Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto vie palan palkittua yliopistokampusta Messukeskukseen 

Jaa

Studia-messut Helsingin Messukeskuksessa 23.-24.11. kokoavat marraskuussa yhteen koko Suomen koulutustarjonnan. Jyväskylän yliopisto on mukana messuilla isolla kokoonpanolla kertomassa kuuden tiedekunnan ja yli 100 oppiaineen sekä Avoimen yliopiston tarjonnasta sekä tuo kirjaimellisesti palan kampusta nähtäville.

Jyväskylän yliopisto saapuu Helsingin Messukeskukseen Studia-messuille mukanaan opiskelijoita, opettajia ja hakijapalveluiden henkilökuntaa, jotka ovat valmiina kertomaan eri koulutusmahdollisuuksista ja opiskelusta Jyväskylässä. 

”Parin poikkeusvuoden ja etätapahtumien jälkeen meistä on tärkeää päästä taas tapaamaan mahdollisia tulevia opiskelijoita livenä, ja kertomaan monitieteisen yliopistomme kattavasta tarjonnasta kunnon roadshown kera. Osastollamme voi tavata eri alojen opiskelijoita ja kuulla minkälaisia omannäköisiä opintopolkuja meillä on mahdollista rakentaa sekä saada ihan konkreettisia neuvoja yliopistoon hakemiseen”, kertoo Jyväskylän yliopiston markkinointiasiantuntija Mirva Seppälä. 

Jyväskylä tunnetaan eloisana ja kansainvälisenä opiskelijakaupunkina, jossa joka 3. vastaantulija on opiskelija. Jyväskylän yliopiston kaupungin keskustan tuntumassa sijaitsevat kampusalueet ovat niittäneet mainetta viihtyisyydellään, keskeisellä sijainnilla ja upealla arkkitehtuurillaan. 

Nyt pala palkittua kulttuuriperintöä tuodaan myös fyysisesti nähtäväksi ja koettavaksi messuille. Jyväskylän yliopiston vastaremontoitu kirjasto Lähde palkittiin tänä syksynä arkkitehtuurin Finlandia-palkinnolla, ja keväällä Jyväskylän Seminaarinmäki ja tasa-arvoinen koulutus sai Suomen ensimmäisen Euroopan kulttuuriperintötunnustuksen. 

”Tuomme messuosastolle kirjastolta tutut, mustavalkoraidalliset sohvat. Ne ovat käytännössä kaikille opiskelijoillemme tutut, ja varmasti jokainen yliopiston kirjastossa joskus piipahtanut on toviksi niille istahtanut. Ikonisten tuolien mustavalkoraidallinen kangas on nimeltään Jyväskylän kesä. Kyseisellä kankaalla verhoillut kalusteet ovat suunnitelleet sisustusarkkitehdit Vuokko ja Torsten Laakso 1970-luvulla.Nyt tätä fiilistä on mahdollista päästä aistimaan messuosastollamme”, Seppälä vinkkaa. 

Kulttuurikokemuksen ja rennon fiilistelyn lisäksi messuosastolla esittäytyvät kaikki Jyväskylän yliopiston tiedekunnat sekä Avoin yliopisto. 

”Studiassa on esittelyssä koko tarjontamme. Jokaisesta tiedekunnasta on paikalla opiskelijalähettiläitä, jotka osaavat kertoa aivan ensikäden kokemusta siitä, millaista Jyväskylässä on asua ja opiskella. Lisäksi saatavilla on tietoa kaikesta opintotarjonnastamme ja yhteishausta yleisesti. Jyväskylän yliopistossa on kuusi tiedekuntaa ja tarjolla yli 100 oppiaineita. 14 00 opiskelijalla on laajat mahdollisuudet opiskella muiden alojen opintoja yli tiedekuntarajojen.” 

Jyväskylän yliopiston osasto sijaitsee Studia-messujen hallissa 4, paikassa 4a59. 
23.11.2022 klo 14:30-15:00 Jyväskylän yliopiston opiskelijat äänessä Inspis-lavalla: Jyväskylän yliopistossa pystyy luomaan oman näköiset opinnot. 

Lisätietoja: markkinointiasiantuntija Mirva Seppälä, Jyväskylän yliopisto, puh. 050 4757 199. 

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopistoon rahoitusta vihreän siirtymän ja digitalisaation avainaloille – hiilen sidontaa levän ja metsätalouden avulla7.2.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Pauliina Salmi, Katja Pulkkinen ja Kaisa Miettinen Jyväskylän yliopistosta saivat Suomen Akatemian erityisrahoitusta vihreää ja digitaalista siirtymää tukeviin tutkimushankkeisiin. Salmen ja Pulkkisen tutkimushankkeet liittyvät mikrolevien hyödyntämiseen muun muassa hiilidioksidin sidonnassa. Miettisen hanke liittyy ilmastoviisaan metsätalouden tukemiseen, jossa voidaan ottaa samanaikaisesti huomioon sekä taloudelliset että ilmastolliset tavoitteet.

Metsänhoito vaikuttaa ilmastonmuutosta voimakkaammin metsien ihmisille tarjoamiin hyötyihin6.2.2023 15:07:14 EET | Tiedote

Metsät edistävät ihmisten hyvinvointia monella tavalla tarjoamalla niin kutsuttuja ekosysteemipalveluja. Niitä ovat esimerkiksi puuntuotanto, hiilivarastot, virkistysarvot sekä marja- ja sienisadot. Jyväskylän yliopiston tutkijat yhdessä kansainvälisen tutkijaryhmän kanssa selvittivät metsänhoidon ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia ekosysteemipalveluihin ja saivat selville, että metsänhoito vaikuttaa negatiivisesti niiden tarjontaan, erityisesti luonnon monimuotoisuuteen. Sitä vastoin ilmastonmuutoksella on yleisesti ottaen positiivinen vaikutus, joka kasvaa pohjoiseen mentäessä.

Väitös: Kasvavat vaatimukset kasvatus- ja koulutusalalla uuvuttavat johtajan6.2.2023 10:05:00 EET | Tiedote

Kasvatus- ja koulutusalalla johtajien työ on muuttunut yhä monimuotoisemmaksi ja vaativammaksi. Työn haasteet heijastuvat myös johtajien työhyvinvointiin lisäten kuormitusta, joka pahimmillaan voi johtaa työuupumukseen. Jyväskylän yliopistossa tarkastettavassa kasvatustieteen väitöskirjassa perehdytään kasvatus- ja koulutusalan johtajien työnkuvaan ja työhyvinvointiin suhteessa työhön kohdistuviin vaatimuksiin, resursseihin ja vuorovaikutusverkostoihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme