Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston englanninkielisten ohjelmien hakijamäärä kasvoi 132 prosenttia

Jaa

Syksyllä 2023 alkavat Jyväskylän yliopiston englanninkieliset maisteriohjelmat houkuttelivat jälleen ennätysmäärän kansainvälisiä ja kotimaisia hakijoita.

Eilen päättynyt hakuaika toi yliopistolle yhteensä 6023 hakemusta, jotka kilpailevat yhteensä 305 aloituspaikasta yliopiston 15 eri maisteriohjelmassa. Hakijoita oli yhteensä 4662, sillä yksi hakija voi hakea useampaan ohjelmaan. Viime vuonna hakijoita oli 2011 ja hakemuksia saatiin 2676.

Hakemusmäärissä mitattuna suosituimmat kohteet olivat edellisvuosien tapaan kauppakorkeakoulussa:

  • International Business and Entrepreneurship (997 hakemusta),
  • Banking and International Finance (727) ja  
  • Digital Marketing and Corporate Communication (673).

Suurin suhteellinen kasvu, yli kolminkertaistuminen, tapahtui 572 hakemusta keränneessä Biological and Environmental Science –ohjelmassa. Yli 400 hakemusta saivat myös kasvatustieteiden Educational Sciences, kasvatustieteiden ja yhteiskuntatieteiden yhteisohjelma Development, Education and International Cooperation (DEICO) sekä kauppakorkeakoulun Corporate Environmental Management. Lähes kaikkien haettavana olleiden ohjelmien hakijamäärä yli kaksinkertaistui.

Jyväskylän yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin haettiin kevään ensimmäisessä yhteishaussa. Tällöin hakija voi samalla sähköisellä hakulomakkeella hakea enintään kuuteen hakukohteeseen, jotka voivat olla minkä tahansa yhteishakuun osallistuvan korkeakoulun tarjoamia.

Maisteriohjelmat hieno väylä kansainvälistymiseen

Hakijoita oli kaikkiaan 119 eri maasta, suurimpana ryhmänä pakistanilaiset, 917 hakijaa. EU/ETA-maiden ulkopuolisia hakijoista oli 4303.

”Jo viime vuonna näkynyt kasvu kansainvälisten maisteriohjelmiemme hakijamäärissä jatkuu upeasti tänäkin vuonna, mikä on äärimmäisen hieno saavutus. Kansainvälistyminen vahvistaminen on yksi yliopistomme tärkeimmistä tavoitteista ja sen saavuttamiseksi laadukkaat ja vetovoimaiset kansainväliset maisteriohjelmat ovat aivan avainasemassa. Tämä hieno tulos rohkaisee meitä työssämme kohti aidosti kansainvälisempää yliopistoa. Iloitsen edelleen myös siitä, että kansainväliset maisteriohjelmamme houkuttelevat suomenkielisiäkin opiskelijoita. Samalla, kun tämä auttaa kotimaisia opiskelijoitamme kansainvälistymään, tukee se tärkeällä tavalla kansainvälisten opiskelijoidemme integroitumista yliopistoyhteisöömme ja suomalaiseen yhteiskuntaan”, iloitsee vararehtori Marja-Leena Laakso.

Ohjelmat ovat tarjolla niin suomalaisille kuin ulkomaalaisille hakijoille. Niihin voivat hakea soveltuvan korkeakoulututkinnon Suomessa tai ulkomailla suorittaneet. Ohjelmien kesto on kaksi vuotta ja laajuus 120 opintopistettä. EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta peritään lukuvuosimaksu ja osalle opiskelijoista yliopisto myöntää apurahan lukuvuosikustannusten kattamiseen.

Yliopistossa opiskelee vuosittain yli 1000 ulkomaalaista opiskelijaa, joista noin 250 opiskelee englanninkielisissä maisteriohjelmissa ja loput tohtoriohjelmissa tai vaihto-opiskelijoina.

Lisätietoja

Marja-Leena Laakso
Vararehtori
040 805 4024, marja-leena.laakso@jyu.fi

Emilia Tolvanen
Suunnittelija, tiimivastaava (kansainväliset opiskelijavalinnat)
040 805 3018, emilia.tolvanen@jyu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Panostukset T&K-menoihin kasvattaneet merkittävästi maakuntien bruttokansantuotetta - nopeinta kasvu on ollut Pohjois-Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla2.2.2023 15:00:00 EET | Tiedote

Suomessa on osana kansallista strategiaa lisätty tutkimus- ja kehitystoimintaan liittyviä panostuksia yli 20 prosentilla vuosien 2017–2021 välillä. Tarkastelukaudella yritysten osuus T&K-menoista on kasvanut tavoitteiden mukaisesti. Panostukset ovat auttaneet kasvattamaan sekä kansallisen tason että maakuntien bruttokansantuotetta. Nopeimmin bruttokansantuote on kasvanut Pohjois-Pohjanmaalla, Pirkanmaalla ja Pohjanmaalla. Kansallisella tasolla lähes 50 % kaikista T&K-menoista kohdistuu Uudenmaan maakuntaan.

Yli puolet suomalaisnuorista seuraa uutisia perinteisen median digisovelluksista2.2.2023 01:00:00 EET | Tiedote

Nuorten ajatellaan lukevan hyvin vähän perinteisiä uutisia ja kuluttavan aikansa lähinnä sosiaalisessa mediassa. Tuore kyselytutkimus kuitenkin osoittaa, että yli puolet suomalaisista teini-ikäisistä käyttää perinteisen median verkkosivuja ja digisovelluksia uutislähteenä melko usein. Kolmasosa nuorista silti lukee uutisia harvoin ja törmää uutisiin yleensä sattumalta sosiaalisessa mediassa, mikä voi altistaa heidät helpommin väärälle tiedolle ja valeuutisille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme