Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston englanninkielisten ohjelmien hakijamäärä kasvoi 67 prosenttia

Jaa

Syksyllä 2020 alkavat Jyväskylän yliopiston englanninkieliset maisteriohjelmat houkuttelivat ennätysmäärän kansainvälisiä ja kotimaisia hakijoita.

Eilen päättynyt hakuaika toi yliopistolle yhteensä 1722 hakemusta, jotka kilpailevat yhteensä 242 aloituspaikasta yliopiston 14 eri maisteriohjelmassa. Hakijoita oli yhteensä 1304, sillä yksi hakija voi hakea useampaan ohjelmaan. Viime vuonna hakijoita oli 780 ja hakemuksia saatiin 1050.

Hakijamäärissä mitattuna suosituimmat kohteet olivat edellisvuosien tapaan kauppakorkeakoulussa: International Business and Entrepreneurship (271 hakemusta), Digital Marketing and Corporate Communication (235), Banking and International Finance (187) sekä Corporate Environmental Management (163). Yli sata hakemusta saivat myös kasvatustieteiden Educational Sciences, informaatioteknologian ohjelmat Information Systems ja Cognitive Computing and Collective Intelligence sekä kasvatustieteiden ja yhteiskuntatieteiden yhteisohjelma Development, Education and International Cooperation.

Tänä vuonna Jyväskylän yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin haettiin kevään ensimmäisessä yhteishaussa aiemman erillishaun sijaan. Tämä tarkoitti, että hakija voi samalla sähköisellä hakulomakkeella hakea enintään kuuteen hakukohteeseen, jotka voivat olla minkä tahansa yhteishakuun osallistuvan korkeakoulun tarjoamia.

Maisteriohjelmat hieno väylä kansainvälistymiseen

Hakijoita oli kaikkiaan 100 eri maasta, suurimpana ryhmänä suomalaiset, 248 hakijaa. EU/ETA-maiden ulkopuolisia hakijoista oli 959.

–Kansainvälisten maisteriohjelmiemme hakutulos on upea! Se kertoo hienolla tavalla siitä, että Jyväskylän yliopiston koulutusosaaminen tunnetaan eri puolilla maailmaa ja että ohjelmamme ovat vetovoimaisia ja kilpailukykyisiä. Olemme edistyneet myös markkinoinnissa, ja ohjelmissa jo opiskelevien kautta tieto ohjelmien korkeasta laadusta ja erinomaisista opiskeluolosuhteista on alkanut levitä. Iloitsen kovasti myös siitä, että kansainväliset maisteriohjelmamme houkuttelevat runsaasti suomenkielisiä opiskelijoita. Heille nämä ohjelmat tarjoavat hienon mahdollisuuden kehittää kielitaitoaan sekä kulttuuritietoisuuttaan ja näin rakentaa pohjaa kansainväliselle uralle, vararehtori Marja-Leena Laakso sanoo.

Ohjelmat ovat tarjolla niin suomalaisille kuin ulkomaalaisille hakijoille. Niihin voivat hakea soveltuvan korkeakoulututkinnon Suomessa tai ulkomailla suorittaneet. Ohjelmien kesto on kaksi vuotta ja laajuus 120 opintopistettä. EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta peritään lukuvuosimaksu ja osalle opiskelijoista yliopisto myöntää apurahan lukuvuosikustannusten kattamiseen.

Yliopistossa opiskelee vuosittain yli 1000 ulkomaalaista opiskelijaa, joista noin 250opiskelee englanninkielisissä maisteriohjelmissa ja loput tohtoriohjelmissa tai vaihto-opiskelijoina.

Lisätietoja:

Vararehtori Marja-Leena Laakso, puh. 040 805 4024, marja-leena.laakso@jyu.fi

Hakijapalvelut, suunnittelija Emilia Tolvanen, 040 805 3018, emilia.tolvanen@jyu.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 28.2.2020: Fysioterapeutilta kaivataan vuorovaikutusta ja kykyä tunnistaa yksilölliset tarpeet (Jäppinen)24.2.2020 10:00:00 EETTiedote

Millainen fysioterapeuttinen ohjaus edistää potilaan omatoimista kuntoutumista leikkauksen jälkeen? Miksi kaikki tekonivelpotilaat eivät toivu optimaalisesti? Anna-Maija Jäppinen tarkasteli väitöskirjassaan lonkan tekonivelpotilaiden ja fysioterapeuttien käsityksiä potilasohjauksesta. Tulokset osoittivat, että olennaista fysioterapeuttisessa ohjauksessa on tieto, taito, kehon ymmärtäminen ja vuorovaikutus.

Liikuntatieteellisen tiedekunnan ja Puolustusvoimien käynnistämä yhteiskongress tuottaa tutkittua tietoa armeijan käyttöön24.2.2020 07:30:00 EETTiedote

Puolustusvoimien ja Jyväskylän yliopiston liikuntatieteiden tiedekunnan kanssa yhteistyössä käynnistetty Sotilaan fyysisen suorituskyvyn -kongressi (International Congress of Soldiers’ Physical Performance, ICSPP) järjestettiin tänä vuonna viidettä kertaa. Quebec Cityyn, Kanadaan kokoontui helmikuussa 541 tutkijaa, sotilasta sekä muita asiantuntijoita 28 eri maasta.

Kansainvälinen tutkijaryhmä: Luontohaittojen hyvittäminen on velvoitettava lailla21.2.2020 09:45:11 EETTutkimus

Luontohaitat eli elinympäristöjen heikennykset ovat yksi suurimmista maailmanlaajuisista ihmiskunnan kohtaamista haasteista. Ihmisen itsensä aiheuttamat luontohaitat johtavat monenlaisiin ongelmiin: ne heikentävät luonnon monimuotoisuutta, kaventavat ruoantuotannon mahdollisuuksia, voimistavat ilmastomuutosta ja lisäävät konfliktien sekä luonnonkatastrofien riskejä. Jyväskylän yliopisto oli mukana kansainvälisessä, monitieteisessä tutkijaryhmässä, joka esittää keinoja luontohaittojen hillitsemiseksi. Ryhmän mukaan luontohaittojen hyvittäminen olisi velvoitettava lailla ja käyttöön olisi otettava maankäytön kansallinen kirjanpito esittelemään luonnovarojen käytön haitat ja hyödyt. Strategia julkaistiin Nature Sustainability –tiedejulkaisussa 10. helmikuuta 2020.

Jokereiden kotiyleisölle yhteispohjoismainen jääkiekkosarja houkuttelevampi vaihtoehto kuin jatkaminen KHL:ssä tai paluu Suomen Liigaan19.2.2020 07:30:00 EETTiedote

Jääkiekkojoukkue Jokereiden siirto Suomen Liigasta KHL:ään sekä joukkueen taival KHL:ssä omistuskytköksineen ja taloudellisine tappioineen on saanut vuosittain runsaasti julkisuutta. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan tutkijat ovat selvittäneet muun muassa sen, mitä mieltä Jokereiden kotiyleisö on joukkueen KHL-tulevaisuudesta ja pääsylippujen hinnoista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme