Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteet maailman huippua

Jaa

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteet sijoittui Shanghai Rankingin eri tieteenalojen kansainvälisessä yliopistovertailussa sijalle 36.

Ryhmä Jyväskylän yliopiston opiskelijoita päärakennuksen luentosalissa.
Ryhmä Jyväskylän yliopiston opiskelijoita päärakennuksen luentosalissa.

Maanantaina julkaistussa Shanghai Rankingin eri tieteenalojen kansainvälisessä yliopistovertailussa (Global Ranking of Academic Subjects) Jyväskylän yliopiston kasvatustieteet oli sijalla 36. Nousua viime vuoteen on kolme sijaa. Tällä sijoituksella olemme paras pohjoismainen ja kuudenneksi paras eurooppalainen korkeakoulu.

- Sijoituksemme osoittaa, että JYU on visionsa mukaisesti maailman johtavien tiedeyliopistojen joukossa ja erityisesti kasvatustieteisiin kiinnittyvällä painoalallamme maailman kärkeä. Tästä tuloksesta on syytä olla erittäin ylpeä, koulutuksesta vastaava vararehtori Marja-Leena Laakso iloitsee.

Yliopistosta pääsi mukaan maailman 500 parhaan joukkoon myös 14 muuta tieteenalaa. Viestintä ja matematiikka sijoittuivat sijoille 101-150, psykologia, kemia sekä hotelliala (JYU:ssa liikunta ja turismi) sijoille 201-300. Ekologia ja liiketaloustiede arvioitiin välille 301-400. Välille 401-500 sijoitettiin fysiikka, kansantaloustiede, valtio-oppi, johtaminen, tietojenkäsittelytiede, lääketiede (JYU:ssa gerontologia) ja kansanterveys.

Kaikkiaan vertailussa arvioitiin yli 4000 yliopistoa. Vertailussa huomioitiin mm. tutkimuksen laatu, kansainvälinen yhteistyö, huippututkimus sekä arvostetuimmat akateemiset tunnustukset.

Shanghain rankingin tulokset:

http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/education.html?fbclid=IwAR3oC4WwtMKBQfsqcPaydyEAGJPKzLr5kCio3ucCzuQ49lvmjhSAbi95Weo

Lisätietoja:

Vararehtori Marja-Leena Laakso, puh. 040 805 4024, marja-leena.laakso@jyu.fi

Kehittämispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ryhmä Jyväskylän yliopiston opiskelijoita päärakennuksen luentosalissa.
Ryhmä Jyväskylän yliopiston opiskelijoita päärakennuksen luentosalissa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 25.9.2020: Lukio tarjoaa kirjoittamisen oppimisen mahdollisuuksia, joita opiskelijat eivät osaa hyödyntää18.9.2020 07:00:00 EESTTutkimus

Kirjoittaminen lukion äidinkielen ja kirjallisuuden kursseilla on monipuolista, mutta opetussuunnitelman, ylioppilaskokeen ja lukiolaisten kirjoittamiskäsitykset eroavat toisistaan. Väitöstutkimus tarkastelee lukion kirjoittamista ekologisesta näkökulmasta eli pyrkii ymmärtämään kirjoittajan ja kirjoitusympäristön vuorovaikutussuhdetta.

JYUnity-tiedelehdessä: Enteroviruksen osaaja löysi luonnosta myös koronaviruksen päihittäviä molekyylejä17.9.2020 11:24:38 EESTTutkimus

Virustutkija Varpu Marjomäki Jyväskylän yliopistosta on tutkimuksissaan päässyt maailman yleisimmän ihmisiä infektoivan viruksen, enteroviruksen, niskan päälle. Humahtaen parikymmentä vuotta sitten alkanut innostus virukseen tuottaa nyt tuntuvia tuloksia: yksi patentti on jo rekisteröity ja työn alla on kaksi uutta patenttia molekyyleistä, jotka nitistävät enterovirusten ohella monia viruksia. Aihe on polttava, sillä tutkimusryhmä on havainnut molekyylien tepsivän myös koronaviruksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme