Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteet maailman huippua

Jaa

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteet sijoittui Shanghai Rankingin eri tieteenalojen kansainvälisessä yliopistovertailussa sijalle 36.

Ryhmä Jyväskylän yliopiston opiskelijoita päärakennuksen luentosalissa.
Ryhmä Jyväskylän yliopiston opiskelijoita päärakennuksen luentosalissa.

Maanantaina julkaistussa Shanghai Rankingin eri tieteenalojen kansainvälisessä yliopistovertailussa (Global Ranking of Academic Subjects) Jyväskylän yliopiston kasvatustieteet oli sijalla 36. Nousua viime vuoteen on kolme sijaa. Tällä sijoituksella olemme paras pohjoismainen ja kuudenneksi paras eurooppalainen korkeakoulu.

- Sijoituksemme osoittaa, että JYU on visionsa mukaisesti maailman johtavien tiedeyliopistojen joukossa ja erityisesti kasvatustieteisiin kiinnittyvällä painoalallamme maailman kärkeä. Tästä tuloksesta on syytä olla erittäin ylpeä, koulutuksesta vastaava vararehtori Marja-Leena Laakso iloitsee.

Yliopistosta pääsi mukaan maailman 500 parhaan joukkoon myös 14 muuta tieteenalaa. Viestintä ja matematiikka sijoittuivat sijoille 101-150, psykologia, kemia sekä hotelliala (JYU:ssa liikunta ja turismi) sijoille 201-300. Ekologia ja liiketaloustiede arvioitiin välille 301-400. Välille 401-500 sijoitettiin fysiikka, kansantaloustiede, valtio-oppi, johtaminen, tietojenkäsittelytiede, lääketiede (JYU:ssa gerontologia) ja kansanterveys.

Kaikkiaan vertailussa arvioitiin yli 4000 yliopistoa. Vertailussa huomioitiin mm. tutkimuksen laatu, kansainvälinen yhteistyö, huippututkimus sekä arvostetuimmat akateemiset tunnustukset.

Shanghain rankingin tulokset:

http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/education.html?fbclid=IwAR3oC4WwtMKBQfsqcPaydyEAGJPKzLr5kCio3ucCzuQ49lvmjhSAbi95Weo

Lisätietoja:

Vararehtori Marja-Leena Laakso, puh. 040 805 4024, marja-leena.laakso@jyu.fi

Kehittämispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ryhmä Jyväskylän yliopiston opiskelijoita päärakennuksen luentosalissa.
Ryhmä Jyväskylän yliopiston opiskelijoita päärakennuksen luentosalissa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uhanalaisen jokihelmisimpukan poikasten palautusta kotijokiin kokeillaan Mustionjoella ja Ähtävänjoella6.7.2020 08:30:00 EESTTutkimus

Jyväskylän yliopisto on mukana harvinaisessa kokeilussa, jossa uhanalaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja palautetaan alkuperäisiin kotivesiinsä. Mustionjoen ja Ähtävänjoen jokihelmisimpukat ovat saaneet jälkeläisiä laitoskasvatuksessa Jyväskylän yliopiston Konneveden tutkimusasemalla ja poikasten palautus luontoon on nyt alkanut. Kokeilussa pienet simpukanalut on palautettu alkukesästä suojaavissa reikälevyissä Mustionjoen ja Ähtävänjoen jokivesiin. Toiminta on osa Metsähallituksen koordinoimaa suurta sisävesien suojeluprojektia Freshabit LIFE IP – hanketta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme