Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston lähiopetus keskeytetään helmikuun loppuun saakka

Jaa

Jyväskylän yliopisto päätti 26.1.2021 tilapäisestä kaiken lähiopetuksen keskeyttämisestä tammikuun loppuun saakka opiskelijoiden keskuudessa ilmenneiden koronavirustartuntojen vuoksi. Jyväskylässä akuutisti huonontuneen koronatilanteen vuoksi yliopisto on saanut terveysviranomaiselta suosituksen jatkaa lähiopetuksen keskeytystä. Tästä johtuen yliopisto on päättänyt keskeyttää kampuksella tapahtuvan lähiopetuksen 28.2.2021 saakka.

Lähiopetusta on alkuvuonna järjestetty vain välttämättömissä oppiaineissa tarkoin turvajärjestelyin (esimerkiksi laboratorio-opetus, taito- ja taideaineiden opetus). Suurin osa kaikesta opetuksesta on järjestetty kuluvan lukuvuoden aikana etäopetuksena.

Yliopiston tiloja ei ole tänä aikana sallittua käyttää myöskään kokoontumistarkoituksiin, kuten ryhmätöiden tekemiseen. Lisäksi yliopisto peruu tälle ja ensi viikolle suunnitellut fyysisesti yliopiston tiloissa toteutettavat tentit. Viikon 5 aikana valmistellaan, miten tenttiminen voidaan jatkossa toteuttaa turvallisesti ja miten siirtyvät tentit suoritetaan. Yliopiston kirjaston käyttöä rajataan lähiopetuksen keskeytyksen ajaksi ja vain lainaus sekä palautus ovat mahdollisia. Kirjasto ohjeistaa tarkemmin tässä noudatettavista menettelyistä.

”Olemme erittäin huolestuneita tämänhetkisestä tilanteesta. Teemme tiiviisti yhteistyötä kaupungin terveysviranomaisten, ylioppilaskunnan, KOASin ja JAMKin kanssa koronatestaukseen ja -jäljitykseen sekä opiskelijoille tarjottavaan tukeen sekä viestintään liittyen. Tavoitteena on saada tartuntaketju katkaistua ja mahdollisten jatkotartuntojen syntyminen pysäytettyä”, sanoo rehtori Keijo Hämäläinen.

Lisätietoja:

Koronaseurantaryhmän puheenjohtaja Jarkko Pirkkalainen, puh. 040 737 3364, jarkko.pirkkalainen@jyu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Ongelmallinen sosiaalisen median käyttö uhka koululaisten hyvinvoinnille25.2.2021 08:00:00 EETTiedote

Sosiaalinen media on tiivis osa nuorten arkea. Somen käytön muuttuessa pakonomaiseksi ja intensiiviseksi riski haitallisille terveysvaikutuksille kasvaa. Koululaisten ongelmallinen sosiaalisen median käyttö on yhteydessä lisääntyneeseen oireiluun, väsymykseen, yksinäisyyteen ja vähäisen fyysiseen aktiivisuuteen. WHO-Koululaistutkimuksen tulosten mukaan joka kymmenes koululainen luokitellaan sosiaalisen median ongelmakäyttäjäksi.

Juuri se oikea kumppani: Harvinainen ilokaasun metallikompleksi avaa uusia näkökulmia tehokkaan kasvihuonekaasun muuntamiseen vaarattomiksi aineiksi23.2.2021 10:19:43 EETTutkimus

Ilokaasu eli dityppioksidi (N2O ) on sukulaismolekyylinsä hiilidioksidin (CO2) kanssa huomattava kasvihuonekaasu sekä pääasiallinen ilmakehän otsonikerrosta heikentävä aine 2000-luvulla. Sen päästöjen hillitsemiseen etsitään uusia keinoja. Tuore kemian alan tutkimus osoitti, että dityppioksidi pystyy sitoutumaan riittävän vahvasti metalleihin, mikä puolestaan auttaa suunnittelemaan uusia metallikomplekseja, joissa sitoutuminen olisi vielä vahvempaa. Tämä voisi mahdollistaa dityppioksidin laajemman käytön synteesikemiassa ja sen katalyyttisen hajottamisen ilmakehän kannalta vaarattomiksi aineiksi. Tutkimusartikkeli aiheesta julkaistiin Angewandte Chemie International Edition -julkaisusarjassa erittäin tärkeän julkaisun statuksella 17.2.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme