Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta kymmenen parhaan joukossa maailmassa

Jaa

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta on rankattu yhdeksänneksi ShanghaiRanking-listalla. Listalla on 300 liikuntatieteiden alan yksikköä (sport-related units) yliopistoista ympäri maailman.

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta on listattu maailman kymmenen parhaan joukkoon ShanghaiRanking-listalla.
Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta on listattu maailman kymmenen parhaan joukkoon ShanghaiRanking-listalla.

Liikuntatieteellisen tiedekunnan sijoitus yhdeksäntenä on todella positiivinen uutinen.

- Olemme innoissamme sijoituksestamme maailman top 10:ssä. Sijoitus on osoitus tieteellisen tutkimuksemme tasosta ja laadusta, iloitsee tutkimuksesta vastaava varadekaani, professori Sarianna Sipilä.

ShanghaiRanking julkaisi liikuntatieteiden alan yksiköiden listauksen ensimmäisen kerran vuonna 2016, jolloin tiedekunnan sijoitus oli 40. Vuonna 2017 tiedekunta oli listan sijalla 36 ja vuonna 2018 sijoitus oli 29. Viime vuonna vertailua ei julkistettu.

- Strategiamme mukaan tavoitteemme on olla viiden parhaan joukossa maailmassa vuonna 2030. Suunta on ehdottomasti oikea, Sipilä sanoo.

Kolmensadan parhaan yliopiston järjestys perustuu julkaisujen ja viittausten määrään sekä artikkeleihin laadukkaimmissa ja kansainvälisissä julkaisuissa. Julkaisutiedot on kerätty Web of Science -tietokannasta viiden vuoden ajalta. Tämän vuoden top 300 -listalla on 285 yliopistoa, joilla on liikuntatieteiden alan yksikkö sekä 15 yliopistoa, jotka keskittyvät kokonaan liikuntatieteisiin.

ShanghaiRankingin koko listaus löytyy heidän verkkosivuiltaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sarianna Sipilä
professori, varadekaani
liikuntatieteellinen tiedekunta
sarianna.sipila@jyu.fi
+358408053593

Kuvat

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta on listattu maailman kymmenen parhaan joukkoon ShanghaiRanking-listalla.
Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta on listattu maailman kymmenen parhaan joukkoon ShanghaiRanking-listalla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Tie auki tehtaisiin - piirilevyjätteestä huuhdotaan arvometallit talteen uudella laitteistolla23.11.2020 09:49:52 EETTutkimus

Kulta ja muut arvometallit eivät jää jatkossa enää elektroniikan jätekasoihin. Jyväskylän yliopiston kemian laitoksella hyrähtää käyntiin lähipäivinä ainutlaatuinen laitteisto, joka viitoittaa tietä suuremmille teollisille ratkaisuille. Kemian laitoksen hydrometallurginen laitteisto soveltuu jalometallien ja harvinaisten metallien talteenottoon. Se toimii kuuden litran mittakaavassa, mutta tulevaisuudessa siintää jo teollinen konsepti. Jätteestä talteen otettujen metallien hiilidioksidipäästöjen arvioidaan olevan kymmenesosa maankuoresta louhimiseen verrattuna.

Opiskelijan Kompassi kasvattaa ”mielenmuskeleita” – JYU ja JAMK tekevät yhteistyötä opiskelijoiden hyvinvoinnin kohentamiseksi23.11.2020 09:37:19 EETTiedote

Viimeaikaisten selvitysten mukaan neljäsosa suomalaisista opiskelijoista viihtyy koulussa heikosti. Lisäksi opiskelijoiden hyvinvointierot ovat huomattavia ja kasvaneet viime vuosina. Psyykkinen ja henkinen hyvinvointi ei ole itsestäänselvyys vaan taito, joka saattaa olla hukassa – erityisesti haastavien elämäntilanteiden edessä. Onneksi hyvinvointia tuottavia ”mielenmuskeleita” voidaan harjoittaa. Jyväskylän yliopistossa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa tämä on ymmärretty: koulut tarjoavat oppilailleen verkko-ohjelmaan liittyviä opintojaksoja, mutta ohjelmaa voi käyttää myös itsenäisesti hyvinvoinnin tukena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme