Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston Puolestapuhuja-palkinto 2022 Vesa-Pekka Kangaskorvelle

Jaa

Jyväskylän yliopistosäätiö on luovuttanut vuoden 2022 Jyväskylän yliopiston Puolestapuhuja-palkinnon Vesa-Pekka Kangaskorvelle.

Julkaisuvapaa 23.11.2022 klo 15

 Keskisuomalainen Oyj:n konsernin toimitusjohtaja Kangaskorpi on yliopiston pitkäaikainen puolestapuhuja, joka on vahvalla tuellaan vaikuttanut mm. yliopiston lahjoitusvarallisuuden kartuttamiseen ja DI-koulutuksen tutkinnonanto-oikeuden saamiseen.

Kangaskorpi on ollut keskeinen kumppani ja ideasampo yhteisten alueellisten vip-tapahtumien kuten Martti Ahtisaari-luentojen, Jyväskylän Kesän ja Jyväskylän rallin vip-vierailujen tuottamisessa. Yhtiönsä kautta Kangaskorpi on rekrytoinut laajan joukon yliopistosta valmistuneita ja tarjonnut heille ponnahduslaudan merkittävälle urakehitykselle.

Kangaskorpi puhuu vilpittömästi kotiseutunsa yliopiston puolesta ”edessä ja takana”. Hän käyttää vaikutusvaltaansa yliopiston hyväksi eri päätöksenteon areenoilla, tuomalla yhteiseen keskusteluun vaikutusvaltaisia päättäjiä ja tukijoita sekä mm. Saksan kunniakonsulina edistää alueemme kansainvälisiä suhteita. Kangaskorpi on toiminut myös yliopiston varainhankinnan kunniatoimikunnan puheenjohtajana.

Lisätietoja:

Jyväskylän yliopistosäätiön hallituksen puheenjohtaja Antti Määttä, antti.maatta@sok.fi

Jyväskylän yliopistosäätiön asiamies Anu Mustonen, 050 564 9022, anu.mustonen@jyu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Panostukset T&K-menoihin kasvattaneet merkittävästi maakuntien bruttokansantuotetta - nopeinta kasvu on ollut Pohjois-Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla2.2.2023 15:00:00 EET | Tiedote

Suomessa on osana kansallista strategiaa lisätty tutkimus- ja kehitystoimintaan liittyviä panostuksia yli 20 prosentilla vuosien 2017–2021 välillä. Tarkastelukaudella yritysten osuus T&K-menoista on kasvanut tavoitteiden mukaisesti. Panostukset ovat auttaneet kasvattamaan sekä kansallisen tason että maakuntien bruttokansantuotetta. Nopeimmin bruttokansantuote on kasvanut Pohjois-Pohjanmaalla, Pirkanmaalla ja Pohjanmaalla. Kansallisella tasolla lähes 50 % kaikista T&K-menoista kohdistuu Uudenmaan maakuntaan.

Yli puolet suomalaisnuorista seuraa uutisia perinteisen median digisovelluksista2.2.2023 01:00:00 EET | Tiedote

Nuorten ajatellaan lukevan hyvin vähän perinteisiä uutisia ja kuluttavan aikansa lähinnä sosiaalisessa mediassa. Tuore kyselytutkimus kuitenkin osoittaa, että yli puolet suomalaisista teini-ikäisistä käyttää perinteisen median verkkosivuja ja digisovelluksia uutislähteenä melko usein. Kolmasosa nuorista silti lukee uutisia harvoin ja törmää uutisiin yleensä sattumalta sosiaalisessa mediassa, mikä voi altistaa heidät helpommin väärälle tiedolle ja valeuutisille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme