Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston Puolestapuhuja-palkinto 2022 Vesa-Pekka Kangaskorvelle

Jaa

Jyväskylän yliopistosäätiö on luovuttanut vuoden 2022 Jyväskylän yliopiston Puolestapuhuja-palkinnon Vesa-Pekka Kangaskorvelle.

Julkaisuvapaa 23.11.2022 klo 15

 Keskisuomalainen Oyj:n konsernin toimitusjohtaja Kangaskorpi on yliopiston pitkäaikainen puolestapuhuja, joka on vahvalla tuellaan vaikuttanut mm. yliopiston lahjoitusvarallisuuden kartuttamiseen ja DI-koulutuksen tutkinnonanto-oikeuden saamiseen.

Kangaskorpi on ollut keskeinen kumppani ja ideasampo yhteisten alueellisten vip-tapahtumien kuten Martti Ahtisaari-luentojen, Jyväskylän Kesän ja Jyväskylän rallin vip-vierailujen tuottamisessa. Yhtiönsä kautta Kangaskorpi on rekrytoinut laajan joukon yliopistosta valmistuneita ja tarjonnut heille ponnahduslaudan merkittävälle urakehitykselle.

Kangaskorpi puhuu vilpittömästi kotiseutunsa yliopiston puolesta ”edessä ja takana”. Hän käyttää vaikutusvaltaansa yliopiston hyväksi eri päätöksenteon areenoilla, tuomalla yhteiseen keskusteluun vaikutusvaltaisia päättäjiä ja tukijoita sekä mm. Saksan kunniakonsulina edistää alueemme kansainvälisiä suhteita. Kangaskorpi on toiminut myös yliopiston varainhankinnan kunniatoimikunnan puheenjohtajana.

Lisätietoja:

Jyväskylän yliopistosäätiön hallituksen puheenjohtaja Antti Määttä, antti.maatta@sok.fi

Jyväskylän yliopistosäätiön asiamies Anu Mustonen, 050 564 9022, anu.mustonen@jyu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 12.12.2022: Tehokkaampia keinoja kemiallisten yhdisteiden termodynaamisten ominaisuuksia arviointiin (Vuori)5.12.2022 09:00:00 EET | Tiedote

Kemiallisissa reaktioissa aineet muuttuvat toisiksi aineiksi, jolloin energiaa joko vapautuu tai sitoutuu. Energianmuutoksien tutkimiseen tarvitaan tarkkaa tietoa aineiden termodynaamisista ominaisuuksista. FM Hannu Vuori laski väitöstutkimuksessaan näitä ominaisuuksia yli 300 fosforin, piin ja boorin yhdisteelle. Tuloksia voidaan hyödyntää monilla teknologian aloilla, kuten puolijohdeteollisuudessa, energian varastoinnissa ja vetyteknologiassa.

Väitös 9.12.2022: Simulaatioiden avulla kohti vihreämpää kemiaa (Korpelin)2.12.2022 09:30:00 EET | Tiedote

Jopa 90 % kemianteollisuuden prosesseista hyödyntää katalyyttejä, joiden avulla tarvittavat reaktiot saadaan tapahtumaan nopeammin, puhtaammin ja energiatehokkaammin. Tyypillinen teollinen katalyytti koostuu oksidipinnalle kiinnittyneistä metallihiukkasista. FM Ville Korpelin tutki väitöskirjassaan metalli-oksidikatalyyttien ominaisuuksia ja sovelluksia laskennallisesti kvanttikemian keinoin.

Kone opetettiin seulomaan röntgenkuvasta varhaista nivelrikkoa ennustava piirre – voi säästää tarpeettomilta tutkimuksilta ja hoidoilta2.12.2022 08:30:38 EET | Tiedote

Jyväskylän yliopiston ja Keski-Suomen Sairaanhoitopiirin tutkijat kehittivät yhteistyössä tekoälypohjaisen neuroverkon tunnistamaan uusi varhaisen polvinivelrikon piirre röntgenkuvista. Tekoäly onnistui tekemään lääkärin kanssa yhteneväisen diagnoosin 87% tapauksissa. Tulos on tärkeä, koska röntgenkuva on varhaisen nivelrikon ensisijainen diagnostiikkamenetelmä polven nivelrikossa. Varhaisen vaiheen diagnoosi voi säästää potilaan tarpeettomilta tutkimuksilta, hoidoilta ja jopa tekonivelleikkaukselta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme