Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston tutkijat ja SKS etsivät kokemuksia esineistä

Jaa

Esineet ovat arjen edellytyksiä, mutta ne myös tuottavat iloa ja huolta. Ne voivat olla arvokkaita tai arvottomia, pitkäaikaisia tai kertakäyttöisiä, rakkaita tai vastenmielisiä. Esineet ovat kaikkialla, herättävät keskustelua ja luovat ympärilleen ilmiöitä.

Esineet ja niiden herättävät kokemukset kiinnostavat tutkijoita. Kuva: Eerika Koskinen-Koivisto.
Esineet ja niiden herättävät kokemukset kiinnostavat tutkijoita. Kuva: Eerika Koskinen-Koivisto.

Esineiden vaikutusta jokapäiväiseen elämään, toimintaan ja tunteisiin ei kuitenkaan aina huomioida. Jyväskylän yliopiston hanke SENSOMEMO www.sensomemo.fi etsiikin nyt yhteistyössä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kanssa muistoja ja kokemuksia esineistä.

Kiinnostuksen kohteina voivat olla tarkoin vaalitut muisto- ja perintöesineet, nopeammin kiertävä tavara kuten astiat, vaatteet tai huonekalut sekä niin sanottu sälä tai muu hankala esineistö. Hanke keskittyy tarkastelemaan, millaisia muistoja, tunteita ja toimintaa erityisesti kodin piiriin kuuluviin esineisiin liittyy. Mitkä esineet voivat tuottaa hyvinvointia ja mitkä hankaloittavat arkea?

Osallistu kirjoituskeruuseen ja kerro elämäsi esineistä. Tekstit kerää ja tallentaa Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.

Keruupohjan ja tarkemmat tiedot löydät SKS:n sivuilta:

https://www.finlit.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/tarkeat-ja-turhat-kerro-skslle-elamasi-esineista#.Yy2VrXZByUk

Lisätietoja:

Eerika Koskinen-Koivisto eerika.koskinen-koivisto@jyu.fi

https://www.sensomemo.fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Esineet ja niiden herättävät kokemukset kiinnostavat tutkijoita. Kuva: Eerika Koskinen-Koivisto.
Esineet ja niiden herättävät kokemukset kiinnostavat tutkijoita. Kuva: Eerika Koskinen-Koivisto.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Systeemisen lastensuojelun toimintamallin vaikuttavuudesta ei vielä näyttöä24.11.2022 09:00:00 EET | Tiedote

VTM Elina Aaltion sosiaalityön väitöskirjassa tutkitaan Suomessa kansallisesti levitetyn systeemisen lastensuojelun toimintamallin vaikuttavuutta. Mallissa yhdistetään systeemisen perheterapian ideoita lastensuojelun sosiaalityöhön. Lastensuojelutiimit saavat koulutuksen systeemiseen ajatteluun ja valikoituihin menetelmiin, joita on tarkoitus hyödyntää tiimin viikkokokouksissa ja asiakastyössä systeemisen perheterapeutin tuella

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme