Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston vuoden alumniksi 2020 valittiin Juha Kauppinen

Jaa

Juha Kauppinen on vapaa toimittaja ja kirjailija.

Kuva: Heli Saarela.
Kuva: Heli Saarela.

Hän on valmistunut Jyväskylän yliopistosta biologian oppiaineesta 2008. Hän on erikoistunut tutkivaan journalismiin ja kirjoittanut rohkeasti luonto- ja ympäristöasioista.  

Pitkäjänteinen työ luontoaiheiden parissa ja hänen vahva tietotasonsa ympäristöasioista toivat hänelle vuonna 2012 Bonnierin Suuren journalistipalkinnon ja vuonna 2013 tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon. Esikoiskirjansa, Talvivaaran vangit, Juha Kauppinen kirjoitti yhdessä Sampsa Oinaalan kanssa vuonna 2016. Hänen toinen teoksensa Monimuotoisuus on reportaasikirja matkasta Suomeen ja suomalaisten lajien katoamispaikoille.

Monimuotoisuus-kirjasta Juha Kauppinen sai Kanava-palkinnon vuonna 2019. Teosta on tituleerattu Suomen kannalta tärkeimmäksi tietokirjaksi vuosikymmeniin.

Juha Kauppisen tutkivan toimittajan työssä näkyvät vahvasti akateemiset arvot: lukijoilla on oikeus tietää miten asiat ovat. Valintaraadin mielestä Juha Kauppisen työ siten toteuttaa hienolla tavalla Jyväskylän yliopiston missiota vaikuttavana sivistysyliopistona.

Vuoden alumnin palkitsee Jyväskylän yliopiston alumniyhdistys JYKYS ry sekä Yliopistosäätiö alumniyhteisöltä saatujen ehdotusten joukosta.

Lisätietoja:

Alumnikoordinaattori Heli Mäki, 050 361 0979, heli.m.maki@jyu.fi

Kuvat

Kuva: Heli Saarela.
Kuva: Heli Saarela.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 29.1.2021: Kaverisuhteet ja sosiaalinen asema koulussa määrittävät nuorten liikkumista (Rajala)14.1.2021 08:00:00 EETTiedote

Nuorten kokemus omasta sosiaalisesta asemastaan koulussa on yhteydessä nuorten liikkumiseen sekä koulussa että vapaa-ajalla. Sosiaalisen hierarkian tikapuilla itsensä korkealle sijoittavat yläkoululaiset liikkuivat enemmän ja reippaammin vapaa-ajallaan verrattuna nuoriin, joiden kokemus omasta sosiaalisesta asemastaan oli matala. Koulupäivän aikana sosiaalisen asemansa matalaksi kokevat nuoret liikkuivat välituntisin vähemmän ja olivat koulupäivän aikana enemmän paikallaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme