Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston vuoden alumniksi 2021 valittiin tieteen ja yritystoiminnan menestyksekäs yhdistäjä Janne Poranen

Jaa

Spinnovan toimitusjohtaja ja perustajajäsen Janne Poranen on valittu Jyväskylän yliopiston vuoden alumniksi 2021. Vuoden alumnin palkitsee Jyväskylän yliopiston alumniyhdistys JYKYS ry ja Yliopistosäätiö alumniyhteisöltä saatujen ehdotusten joukosta. Palkinnoksi Vuoden alumni saa Jyväskylän yliopistosäätiön lahjoittaman palkinnon, Kirsi Neuvosen tilaustyönä tekemän taideteoksen.

Janne Poranen (kuva: Spinnova)
Janne Poranen (kuva: Spinnova)

Valintaraadin mielestä Janne Porasen työura toteuttaa Jyväskylän yliopiston missiota vaikuttavana sivistysyliopistona, sillä hänessä yhdistyy hienolla tavalla tieteentekijä, teollisuuden asiantuntija ja yrittäjä.

Janne Poranen on esimerkillisellä tavalla pitänyt esillä Jyväskylän yliopistoa ja lukuisissa yhteyksissä kertonut alumnitarinaansa ja korostanut saamaansa laadukasta koulutusta. Hän on nähnyt suuren arvon yliopistossa tehtävän tutkimuksen soveltamisessa yhteiskunnan tarpeisiin.

Janne Poranen on valmistunut Jyväskylän yliopistosta filosofian tohtoriksi fysiikan oppiaineesta vuonna 2001. Hän on opinnoissaan erikoistunut paperiteknologiaan. Poranen on soveltanut osaamistaan alan teollisuuden tarpeisiin ja työskennellyt alan teollisuuden parissa.

Ennen yrittäjäuraansa Poranen johti VTT:n biomateriaalien tutkimusaluetta. Hän toimi myös muissa johtotehtävissä kymmenen vuoden aikana VTT:ssä ja oli vieraileva tutkija Mainen yliopistossa. Nyt Poranen luotsaa Spinnova Oyj:tä, joka on kehittänyt uudenlaisen teknologian tekstiilikuidun valmistamiseen puusta ja jätevirroista ilman liotusta ja haitallisia kemikaaleja.

Janne Poranen on kokenut yliopisto-opintojen antaneen hänelle itseluottamusta ja rohkeutta, joka näkyy Spinnovan tavoitteissa kokonaisen teollisuudenalan muuttamiseen globaalissa mittakaavassa. Tiedettä ja yritystoimintaa yhdistämällä hänen tavoitteensa on luoda kestävää kasvua ja ympäristöystävällisempää tulevaisuutta.

Julkaisuvapaa 15.11. klo 16.15

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Alumnikoordinaattori Heli Mäki, 050 361 0979, heli.m.maki@jyu.fi

Kuvat

Janne Poranen (kuva: Spinnova)
Janne Poranen (kuva: Spinnova)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Ikä jäykistää verisuonistoa – suoniston joustavuus vaihtelee myös naisen hormonaalisen tilan mukaan8.12.2021 08:00:00 EET | Tiedote

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan tutkimuksessa mitattiin eri ikäisiltä naisilta valtimoiden jäykkyyttä, joka on sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijä. Tutkimus osoitti naisen iän olevan merkittävä valtimoiden joustavuuteen vaikuttava tekijä. Iän lisäksi valtimoiden jäykkyyttä määrittelivät kuukautiskierto, ehkäisypillereiden käyttö ja vaihdevuosivaihe sekä hormonikorvaushoidon käyttö.

Jyväskylän yliopiston asiantuntijat esittelevät vuoden Nobel-palkitut aiheet verkkolähetyksessä 7.12.1.12.2021 13:06:28 EET | Tiedote

Tieteen suurista saavutuksista kerrotaan ja keskustellaan jälleen Jyväskylän yliopiston Nobel-illassa tiistaina 7.12.2021. Tilaisuus on Jyväskylän kaupunginkirjastossa Minnansalissa kello 18-20, mukaan pääset ilmoittautumalla. Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä sekä yliopiston että tapahtuman yhteistyökumppanin Keskisuomalaisen verkkosivuilla. Tilaisuuden juontaa tiedetoimittaja Mari Heikkilä, yleisö voi lähettää kysymyksiä jo ennakkoon. HUOM! Tapahtuma järjestetään Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tapahtumia koskevien ohjeiden mukaisesti, tiedot mahdollisista rajoituksista voivat päivittyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme