Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopistoon Tuuli Lähdesmäelle EU:n WIDERA-rahoitusta kulttuuriperintöön keskittyvään hankkeeseen

Jaa

Euroopan komissio on myöntänyt 1,5 miljoonan euron rahoituksen Horisontti Eurooppa -ohjelman WIDERA-hausta kolmevuotiselle ELABCHROM-hankkeelle, jonka partnerina toimii Jyväskylän yliopisto.

Tuuli Lähdesmäki, kuvaaja Petteri Kivimäki
Tuuli Lähdesmäki, kuvaaja Petteri Kivimäki

Hankkeen Jyväskylän yliopiston vastuullisena johtajana on apulaisprofessori Tuuli Lähdesmäki musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitokselta. Jyväskylän yliopiston osuus hankkeen budjetista on206 163 euroa.

WIDERA-rahoituksen tavoitteena on tukea vähemmän edustettujen maiden osallistumista eurooppalaisiin tutkimuskumppanuuksiin. Hanketta johtaa Sibiun Lucian Blaga yliopisto Romaniassa, ja sen toisena partnerina on Burgundin yliopisto Dijonissa Ranskassa. Kaikki kolme yliopistoa kuuluvat FORTHEM-allianssiin.

ELABCHROM-hanke (Establishing a Laboratory of Cultural Heritage in Central Romania) vahvistaa monitieteistä kulttuuriperinnön tutkimusta, koulutusta ja sidosryhmätoimintaa ja edistää laaja-alaista tutkimusosaamista ja yhteistyötä partneriyliopistojen välillä. Hanke sisältää Romaniassa toteutettavan tutkimuksen Transilvanian alueen kehittämisestä monikulttuurisen kulttuuriperinnön avulla.

Jyväskylän yliopisto johtaa hankkeessa tutkijoiden kouluttamiseen keskittyvää työpakettia, jonka työskentelymuotoina ovat muun muassa kesäkoulut ja tutkijavierailut. Yhteistyö partneriyliopistojen välillä käsittää myös tutkimushallinnon osaamisen vahvistamista, yhteisjulkaisemista ja konferenssien järjestämistä.

Hankkeessa perustetaan Sibiun Lucian Blaga yliopistoon kulttuuriperinnön laboratorio, josta pyritään muodostamaan osa FORTHEM-allianssin temaattista laboratorioinfrastruktuuria. Laboratorion tavoitteena on tuoda yhteen kulttuuriperinnön asiantuntijuutta, tutkimusta ja koulutusta FORTHEM-allianssiyliopistoista.

Jyväskylän yliopiston tiimiin kuuluvat Tuuli Lähdesmäen lisäksi apulaisprofessori Antero Holmila, yliopistonlehtori Karina Horsti, yliopistotutkija Petteri Laihonen, yliopistonlehtori Tamás PéterSzabó ja tutkimusrahoituksen asiantuntija Henna Gustafsson.

Lisätietoja: Tuuli Lähdesmäki, p. 040 805 3839, tuuli.lahdesmaki@jyu.fi

Avainsanat

Kuvat

Tuuli Lähdesmäki, kuvaaja Petteri Kivimäki
Tuuli Lähdesmäki, kuvaaja Petteri Kivimäki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston kiihdytinlaboratoriossa rakennetaan huippulaitteistoja, joilla on kysyntää maailmalla – "Parasta mitä rahalla saa"5.7.2022 12:51:00 EEST | Tiedote

Mikroelektroniikan ja akkujen pinnoituksen tueksi kehitettiin Jyväskylän yliopiston kiihdytinlaboratoriossa myyntiin laitteisto, jota ei kaupallisilta markkinoilta saa. Pinnoitteet ovat mahdollistaneet kaikkien arkipäiväisten elektronisten laitteiden kehityksen. Jokaisen tietokoneen ja mobiililaitteen kehitystyössä on tarvittu hiukkaskiihdyttimiä ja niihin liittyviä laitteistoja. Myyntitoiminta laajentaa yliopiston tutkimuksen rahoituspohjaa, joka perinteisesti rakentuu muun muassa Suomen Akatemian myöntämien rahoitusten varaan.

Ilmastonmuutos ja kestävät elinkeinot Etelä-Aasiassa – kuinka saada yhtälö toimimaan?4.7.2022 01:00:00 EEST | Tiedote

Yliopistonlehtori Sirpa Tenhunen johtaa Suomen Akatemian rahoittamaa tutkimushanketta ”Ilmastonmuutoksesta aiheutuva pakolaisuus ja kamppailu kestävistä elinkeinoista Etelä-Aasiassa”. Siinä tarkastellaan, miten ihmiset hahmottavat ja ymmärtävät ilmastonmuutoksen sekä miten he kamppailevat oikeuksistaan kestäviin elinkeinoihin jouduttuaan lähtemään kotiseuduiltaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme