Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopistosta kolme professoria akatemian toimikuntiin – Petri Karonen KY-toimikunnan puheenjohtajaksi

Jaa

Valtioneuvosto nimesi Suomen Akatemian uuden hallituksen, tieteelliset toimikunnat ja strategisen tutkimuksen neuvoston vuoden 2022 alusta alkavalle kolmivuotiskaudelle.

Petri Karonen. Kuvaaja Petteri Kivimäki
Petri Karonen. Kuvaaja Petteri Kivimäki

Akatemian hallituksen puheenjohtajana jatkaa professori Johanna Myllyharju (OY) ja jäseniksi nimitettiin tutkimusjohtaja Essi Eerola (VATT), professori Klaus Elenius (TY), teknologiajohtaja Atte Haapalinna (Okmetic Oy), professori Martti Kauranen (TUNI) ja professori Kirsi Tirri (HY). Hallitus päättää yleisistä toimintalinjoista ja tavoitteista. Sen tehtäviin kuuluu tieteellisten toimikuntien, strategisen tutkimuksen neuvoston ja tutkimusinfrastruktuurikomitean työn yhteensovittaminen.

Suomen Akatemiassa on kolme tieteellistä toimikuntaa: biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta, kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta sekä luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta. Ne myöntävät rahoitusta tutkimukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen ja hyödyntämiseen sekä seuraavat tutkimusrahoituksen vaikuttavuutta ja tuloksellisuutta.

Kolme Jyväskylän yliopiston professoria nimettiin tieteellisiin toimikuntiin tulevalle kaudelle. Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunnan puheenjohtajaksi nousi Suomen historian professori Petri Karonen ja saman toimikunnan jäseneksi nimettiin yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksen johtaja, sosiaalityön professori Marjo Kuronen. Luonnontieteiden ja tekniikan toimikunnan jäseneksi nimettiin matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tutkimuksesta vastaava varadekaani, fysiikan professori Ari Jokinen.

– Tehtävä on hyvin vaativa nykyisen tutkimusrahoituksen tilanteen ja sen oletettavan tiukkenemisen kannalta, Karonen kommentoi. – Tulevaisuuden rakentamisen näkökulmasta kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen alat ovat erittäin tärkeitä, hän lisää.

Lisätietoja:

Petri Karonen, +358400247388, petri.k.karonen@jyu.fi

Marjo Kuronen, +358408054231, marjo.l.a.kuronen@jyu.fi

Ari Jokinen, +358505399468, ari.jokinen@jyu.fi

Viestinnän asiantuntija Anitta Kananen, 040 846 1395, anitta.kananen@jyu.fi

Nimityksistä tarkemmin opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteesta: Suomen Akatemian hallitus ja tieteelliset toimikunnat sekä strategisen tutkimuksen neuvosto asetettiin (Opetus- ja kulttuuriministeriö, 23.6.2021)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Petri Karonen. Kuvaaja Petteri Kivimäki
Petri Karonen. Kuvaaja Petteri Kivimäki
Lataa
Marjo Kuronen
Marjo Kuronen
Lataa
Ari Jokinen
Ari Jokinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kaikkien liikkuminen ei vähene nuoruudessa - eri suuntaisista liikkumisen poluista uutta tutkittua tietoa2.7.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Juuri julkaistussa Jyväskylän yliopiston pitkittäistutkimuksessa löydettiin viisi erilaista liikkumisen muutosryhmää 15 ja 19 ikävuoden välillä. Aktiivisuuden säilyttäjät jatkoivat muita tyypillisemmin urheiluseuraharrastustaan nuorena aikuisena. Inaktiivisuuden säilyttäjät eivät yleensä kulkeneet koulu- ja työmatkoja itse aktiivisesti liikkuen.

Digijätit vievät kansallisilta toimijoilta markkinoita ja verotuloja29.6.2021 08:25:28 EEST | Tiedote

Suomi joutuu kohtaamaan globaalin digitaalisen talouden haasteet. Suuret monikansalliset yritykset valtaavat markkinoita paikallisilta toimijoilta ja kokonaisia talouden aloja siirtyy digitaalisena pois Suomesta. Esimerkkejä löytyy muun muassa luovilta aloilta, taksipalveluista, asuntojen käyttämisestä majoitukseen, mainonta-alalta ja e-kaupasta. Globaalit toimijat ovat ottaneet merkittävän osan Suomen markkinoista ja palveluita toteutetaan pilvipalveluina, jotka jäävät verotuksen ulottumattomiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme