Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopistosta lähtenyt musiikki-instrumentti, KAiKU Music Glove, suuren menestyksen kynnyksellä

Jaa

Jyväskylän yliopistossa tehty tutkimustyö on kantamassa hedelmää kaupallisena tuotteena. Musiikkitieteen professori Jukka Louhivuoren johdolla kehitetty teknologia musiikin oppimisen helpottamiseksi sai hanketukea Tekesiltä ja vuonna 2016 hankkeen pohjalta perustettiin yritys, Taction Enterpises.

Louhivuoren keksintö on uudenlainen musiikkikäsine, jota soitetaan näppäilemällä käsineessä olevia antureita. Tutkimushankkeen pohjalta kehitetty teknologia on herättänyt kiinnostusta myös muilla päällepuettavaa teknologiaa hyödyntävillä toimialoilla.

Taction Enterprises on panostanut tuotekehitykseen ja markkinoiden tutkimiseen perustajien ja enkelisijoittajien rahoituksella. Tuotekehityksen tuloksena vuoden 2018 lopulla valmistui tuote, jota myydään nettikaupan kautta. Tuote sai nimekseen KAiKU Music Glove. Se sai tammikuussa suurta huomiota vuosittain Los Angelesissa järjestetyillä NAMM-messuilla, jotka ovat monipuolisuudessaan maailman tärkein musiikkiteknologia-alan tapahtuma. Esimerkiksi USA Today-lehti valitsi KAiKU Music Gloven kuuden mielenkiintoisimman musiikkialan tuotteen joukkoon, yli tuhannen ehdokkaan joukosta.

Taction lanseeraa KAiKU Music Gloven maailmanlaajuisesti vuoden 2019 aikana. Tätä tarkoitusta varten Taction on hakemassa rahoitusta sijoittajilta.

Yliopiston omistama sijoitusyhtiö Unifund Oy sijoittaa pääasiassa alkuvaiheen yrityksiin, joilla on kiinteä yhteys Jyväskylän yliopistoon. Taction Enterprises oli Unifundin ensimmäinen sijoituskohde. Unifund sijoitti Tekes-hankkeen aikana syntyneet aineettomat oikeudet eli IPR:t Taction Enterprises-yhtiöön. IPR:ien pohjalta on tähän mennessä hyväksytty patentti USA:aan ja EU-tason patentti on hyväksymisvaiheessa. Taction on jättämässä uusia patenttihakemuksia vielä tämän vuoden aikana teknologian laajemmasta hyödynnettävyydestä.

Unifund, yhdessä enkelisijoittajien kanssa, on jo osallistunut rahoituskierrokselle.

Lisätietoja:  

https://twitter.com/PlanetDrumcom/status/1090975884335566855

http://www.planet-drum.com/namm/namm-2019/1717-namm-2019-kaiku-music-glove

Sosiaalisessa mediassa:

Facebook: www.facebook.com/kaikumusicglove

Instagram: https://www.instagram.com/kaikuglove/

Twitter: www.twitter.com/kaikumusic

LinkedIn: www.linkedin.com/in/kaikumusic

Kuvassa professori Jukka Louhivuori ja opiskelija Nina Halkola testaamassa musiikkihanskaa vuonna 2016.

Yhteyshenkilöt

Jukka Louhivuori, Taction Enterprises Oy, hallituksen puheenjohtaja, email, jukka.louhivuori@gmail.com , puh +358 40 576 5864

Kalevi Louhivuori, Taction Enterprises Oy, toimitusjohtaja, email, kalevi.louhivuori@tactionenterprises.com, puh, +358 50 465 3373

Vesa Kupari, Unifund Oy, toimitusjohtaja, email, vesa.kupari@jyu.fi, puh, +358 400 616 940        

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Opettajat ovat edelleen tyytyväisiä työhönsä, vaikka oppituntien työrauhassa olisi toivomisen varaa19.6.2019 12:09:58 EESTTiedote

TALIS 2018 – suuri opetuksen ja oppimisen kansainvälinen tutkimus. Suomen kouluissa kuluu oppitunneilla aikaa järjestyksen ylläpitoon, ja meillä esiintyy oppilaiden kesken uhkailua, solvaamista ja henkistä kiusaamista kansainvälisesti katsottuna hyvin runsaasti. Suomessa opettajat ovat kuitenkin tyytyväisempiä ammattiinsa kuin kollegansa muissa maissa.

Hiilidioksidia vapautuu järvistä yhä enemmän ilmastonmuutoksen edetessä17.6.2019 09:57:14 EESTTutkimus

Pohjoisen havumetsävyöhykkeen järvillä on merkittävä rooli hiilen kiertokulussa maapallolla. Pohjoisilla alueilla on paljon pieniä ja matalia järviä, joiden biologinen toiminta on vilkasta niihin valuma-alueilta tulevan orgaanisen aineen kuormituksen takia. Kun mikrobit hajottavat järvien veteen ja pohjasedimenttiin kertyvää orgaanista ainetta, monissa järvissä syntyy enemmän hiilidioksidia kuin veteen voi liueta, ja osa hiilidioksidista vapautuu ilmakehään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme