Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen maatiloilla investointiaktiivisuus on ollut vireää

Jaa
Kaakkois-Suomen maatiloilla investointiaktiivisuus on ollut vireää vuonna 2022. Viljelijät haluavat omalta osaltaan olla mukana ilmastotalkoissa sekä haluavat tuottaa vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti ruokaa. Investoinneissa on panostettu muun muassa uusiutuvaan energiaan siirtymiseen sekä ympäristön tilan parantamiseen.

EU:n elpymisvaroja myönnettiin vuonna 2022 maatiloille 0,65 miljoonaa euroa. Elpymisvaroja myönnettiin muun muassa energiainvestointeihin, ympäristön tilaa parantaviin ja eläinten hyvinvointia parantaviin investointeihin.

Energiainvestoinneista esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmiä rahoitettiin nautakarjatiloille vuonna 2022 toistakymmentä kappaletta ja noin 0,2 miljoonalla eurolla. Maatiloille hankittiin myös multaimia pellon ravinteiden tehostamiseksi. Eläinten hyvinvointia parannettiin monilla erilaisilla hankinnoilla, joita ovat esimerkiksi rehun käyttöä ja terveyden seurantaa edistävät laitteet ja ilman laatua parantavat kennoikkunat.

EU:n osarahoitteisia investointeja rahoitettiin 1,26 miljoonalla eurolla ja korkotukilainaa myönnettiin 0,64 miljoonaa euroa. Kaakkois-Suomeen rahoitettiin myös Kaakkois-Suomen ensimmäinen maatilan biokaasulaitos, joka rakennetaan Haminaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Henna Aapro
Asiantuntija, maatilarahoitus
p. 0295 029 036
henna.aapro@ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, helmikuu 202321.3.2023 08:34:47 EET | Tiedote

Työttömyysluvut Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa ovat helmikuun mittaushistorian matalimpia (tilastot vuodesta 2006 alkaen). On kuitenkin merkkejä siitä, että pitkään jatkunut työttömyyden väheneminen alkaa taittua. Kaakkois-Suomessa työttömien määrä väheni enää kahden prosentin verran vuodentakaisesta. Kymenlaaksossa työttömien määrä väheni neljällä prosentilla, mutta Etelä-Karjalassa määrä nousi prosentin verran vuoden 2022 helmikuun lukuihin verrattuna. Työttömien määrä laski alueella eniten Kouvolan seutukunnassa (-5 %). Uusia avoimia työpaikkoja oli helmikuun aikana avoinna 2762, mikä on 24 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten helmikuussa.

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, tammikuu 202321.2.2023 08:16:47 EET | Tiedote

Työttömyyden kehitys Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa näyttää edelleen hyvältä. Työttömyysluvut ovat tammikuun mittaushistorian matalimmat (tilastot vuodesta 2006 alkaen). Kymenlaaksossa työttömyys väheni kahdeksan prosentin ja Etelä-Karjalassa kolmen prosentin verran vuoden 2022 tammikuun lukuihin verrattuna. Työttömien määrä laski erityisesti Kouvolan seutukunnassa (-11 %). Uusien avointen työpaikkojen lukumäärä Kaakkois-Suomessa on tammikuisen mittaushistorian toiseksi suurin heti vuoden 2022 tammikuun jälkeen, jolloin työpaikkoja oli avoinna peräti 5085.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme