Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kaarina Kaikkonen rakentaa uuden installaation Hanasaaren galleriaan

Jaa

Uuden teoksen keskeinen teema on ihmisen elämä, joka saa teoksessa vapaasti mutkittelevan polun muodon. Polku toimii metaforana ristiriidoille, tarpeille ja eri mahdollisuuksille, jotka lomittuvat keskenään ja vievät ihmistä eri suuntiin. Keskeistä on matkan tekeminen.

Kaarina Kaikkonen: Directions Of Life (2017).
Triumph Gallery
Kaarina Kaikkonen: Directions Of Life (2017). Triumph Gallery

Installaation materiaalina Kaikkonen käyttää vanhoja, yleisöltä keräämiään vaatteita. Hanasaaren yläaulassa nähdään lisäksi taiteilijan kolme muuta työtä 2010-luvulta.

”Tilapäisen näyttelyn lisäksi Hanasaaren taidepuistossa on pysyvästi Kaarina Kaikkosen teos Eteneminen vuodelta 2009. Se muistuttaa vuodesta 1809, jolloin Suomen ja Ruotsin historia yhtenä valtiona päättyi ja naapuruussuhde alkoi”, kertoo Hanasaaren taidevastaava Aino Kostiainen.

Eteneminen-teoksessa metalliset takit kiipeävät merestä maalle graniittilohkareita pitkin.

”Sinnikkäästi eteenpäin ponnistavat takit kuvastavat käsitystäni Suomen historiasta. Se näyttäytyy taisteluna vaikeuksien kautta voittoon”, Kaarina Kaikkonen kertoo.

Hanasaaren ulkoteos ja näyttelyn teokset tarjoavat ainutlaatuisen näkökulman Kaarina Kaikkosen työskentelyyn. Eteneminen-teoksen sinnikkyyteen ja suoraviivaisuuteen verrattuna Kaikkosen 2010-luvun töissä matkanteko on muuttunut mutkikkaammaksi, mutta samalla töihin on ilmaantunut vapaata muotoa, värejä ja leikillisyyttä.

Kaarina Kaikkosella on ollut runsaasti näyttelyitä Ruotsissa vuosien varrella. Eräs takeista koostuva tekstiiliveistos, A Path II, on paraikaa esillä Umedalenin veistospuistossa Uumajassa.

”Kaikkosen installaatio oli alun perin tarkoitettu väliaikaiseksi. Siitä tuli kuitenkin niin suosittu, että olemme uusineet takit säännöllisesti. Työstä on tullut pysyvä osa veistospuistoa”, kertoo Stefan Andersson, Umedalenin veistospuiston kuraattori.

Hanasaaren-näyttely toteutetaan yhteistyössä Galerie Forsblomin kanssa, ja se on avoinna 26.9.2020–28.2.2021.

Tervetuloa avajaisiin lauantaina 26.9. klo 14.30! Avajaiset järjestetään ulkotilassa, ja yläaulan ja gallerian teoksiin pääsee tutustumaan pienissä ryhmissä.

Lisätiedot:
Ohjelmakoordinaattori Aino Kostiainen, aino.kostiainen@hanaholmen.fi, puh. 040 5519933

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kaarina Kaikkonen: Directions Of Life (2017).
Triumph Gallery
Kaarina Kaikkonen: Directions Of Life (2017). Triumph Gallery
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme