Helsingin yliopisto

Kaarlo Simojoesta Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan päihdelääketieteen työelämäprofessori

Jaa

Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ensimmäiseksi työelämäprofessoriksi on nimitetty A-klinikan johtava ylilääkäri ja toimitusjohtaja, LT Kaarlo Simojoki.

Kaarlo Simojoki aloittaa Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan osa-aikaisena päihdelääketieteen työelämäprofessorina 1.7.2018. Tehtävä on viisivuotinen. Päihdelääketieteen työelämäprofessuuri rahoitetaan Alko Oy:n lahjoitusvaroin.

A-klinikka Oy:n toimitusjohtaja ja johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki on yleislääkäri, jolla on päihdelääketieteen erityispätevyys. Hän on suorittanut lääketieteen tohtorin tutkinnon Helsingin yliopistossa vuonna 2013. Simojoki on alan tunnettu asiantuntija ja aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja, jolla on laajat kansalliset ja kansainväliset verkostot päihdelääketieteen alalla.

A-klinikka Oy on A-klinikkasäätiön tytäryhtiö. Se on suuri valtakunnallinen toimija, joka on eturintamassa kehittämässä uusia päihdealan palveluja ja tiiviisti mukana A-klinikkasäätiön yleishyödyllisessä hanke- ja kehittämistoiminnassa.

– Kokemukset työelämäprofessoreista ovat hyviä, ja katsoimme että tämä on mainio tilaisuus ottaa tiedekuntaan ensimmäinen työelämäprofessori, sanoo lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Risto Renkonen.

– Kaarlo Simojoki on aktiivinen ja arvostettu yhteiskunnallinen vaikuttaja ja keskustelija omalla alallaan. Tiedekuntana odotamme hänen jatkavan tätä toimintaa ja nostavan esille päihdesairauksien ehkäisyn, hoidon ja tutkimuksen tärkeyttä. Pidämme myös hyvin tärkeänä hänen panostaan tiedekunnan opetuksessa.

Simojoki toteaa pitävänsä työelämäprofessorin tehtävää hienona mahdollisuutena.

– Tiedekunta osoittaa suurta rohkeutta ja kaukokatseisuutta siinä, että ottaa ensimmäisen työelämäprofessorinsa päihdelääketieteen alalta, sillä tämä on ala, jota todella täytyy nostaa esille. Päihdesairaudet ovat suurin kansanterveydellinen uhkamme, hän toteaa.

– Toivon, että tässä tehtävässä pystyn yhdistämään kliinistä ja akateemista maailmaa, sillä tällä alalla tarvitaan kipeästi tutkimusta, jolle käytännön työ voidaan perustaa.

Opetustyöhön osallistumista Simojoki sanoo myös odottavansa ilolla. Uutta se ei hänelle ole, sillä hän on aikaisemminkin käynyt pitämässä luentoja lääketieteen opiskelijoille.

– Työskentelen mielelläni opiskelijoiden kanssa, ja toivon voivani osoittaa, miten tärkeä ja mielenkiintoinen ala päihdelääketiede kaikkineen on. Opiskelijoiden mielikuva päihdesairauksista kun yleensä muodostuu lähinnä päivystysten perusteella – ne umpikänniset häiriköijät ja se Pekka, joka on täällä viidettäkymmenettä kertaa! On tärkeää, että he saavat alasta kokonaisvaltaisen kuvan.

Kaarlo Simojoen haastattelu


Lisätietoja:

Toimitusjohtaja, johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki
Puh. 040 5731 083
Sähköposti: kaarlo.simojoki@a-klinikka.fi
A-klinikka Oy

Dekaani Risto Renkonen
Puh. 050 448 4704
Sähköposti: risto.renkonen@helsinki.fi

************************
Ystävällisin terveisin

Päivi Lehtinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin yliopisto
paivi.m.lehtinen@helsinki.fi  050 406 2043

Kuvat

Lataa
Kaarlo Simojoki (kuvaaja: Helena Hiltunen / Helsingin yliopisto)
Kaarlo Simojoki (kuvaaja: Helena Hiltunen / Helsingin yliopisto)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Kansalliskirjasto avaa 2000 kirjaa yleisön ja tutkijoiden verkkokäyttöön16.5.2019 11:00:00 EESTTiedote

Kansalliskirjasto on digitoinut 1000 tietokirjaa avoimeen verkkokäyttöön ja 1000 kaunokirjaa tutkimus- ja opetuskäyttöön. Kirjat sijoittuvat kahteen verkkokokoelmaan ja ovat käytettävissä digi.kansalliskirjasto.fi -palvelussa vuoden 2021 loppuun asti. Tekijänoikeuksista on sovittu Kopioston ja kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanaston kanssa. Yhteishankkeen tavoitteena on avata verkkokäyttäjille ja tutkijoille asiantuntijoiden valitsemaa tieto- ja kaunokirjallisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme