Finnvera Oyj

Kaatuvatko vientikaupat rahoitusosaamisen puutteeseen?

Jaa

KUTSU 31.5.2018

Suomeen kaivataan lisää vientiyrityksiä pk-yritysten joukosta, mutta vientiä jarruttaa rahoitusosaamiseen liittyvä pullonkaula. Pk-yritykset tuntevat yllättävän huonosti keinot vientikauppojen rahoittamiseksi tai luottotappioilta suojautumiseksi. Joka kolmas yritys kokee, että suurin este viennin aloittamiselle on pelko luottotappiosta. Tämä selviää Finnveran ja Kauppakamarin Taloustutkimuksella teettämästä laajasta vientikaupan rahoitusbarometrista.

Kuinka moni vientiyritys voittaa kaupat kotiin tarjoamalla rahoitusvaihtoehtoja? Entä kuinka monelle luottotappioita on syntynyt, ja miten niitä voisi välttää? Mihin suuntautuu pk-yritysten vienti nyt ja lähitulevaisuudessa?

Tule kuulemaan tutkimustuloksia ja keskustelemaan pk-yritysten vientiä edistävistä ratkaisuista keskiviikkona 13.6.2018 klo 9.00 Lasipalatsin Helsinki-kabinettiin osoitteeseen Mannerheimintie 22-24, Helsinki. 

Barometrin tuloksia avaa Finnveran toimitusjohtaja Pauli Heikkilä ja kommentoi Kansainvälisen kauppakamarin ICC:n maajohtaja Timo Vuori sekä Finnveran Pietarin-edustuston päällikkö Timo Pietiläinen, joka kertoo Venäjän-kaupan näkymistä ja rahoituksesta.

Tilaisuudessa on tarjolla aamiaista klo 8.30 alkaen.

Ilmoitathan tulostasi maanantaihin 11.6. mennessä osoitteeseen tiina.riippa@finnvera.fi tai 040 4811165.

Lämpimästi tervetuloa!

Finnveran viestintä

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finnvera Oyj
Finnvera Oyj
Porkkalankatu 1
00180 HELSINKI

029 460 11http://www.finnvera.fi

Finnvera tarjoaa rahoitusta yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä viennin riskeiltä suojautumiseen. Vahvistamme suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä tarjoamalla lainoja, takauksia ja vienninrahoituspalveluja. Finnvera jakaa rahoitukseen sisältyvää riskiä muiden rahoittajien kanssa. Finnvera on valtion omistama erityisrahoittaja ja Suomen virallinen vientitakuulaitos Export Credit Agency (ECA). www.finnvera.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finnvera Oyj

Pohjois-Pohjanmaan vientiyritykset tähyävät uusille markkinoille, mutta pelko luottotappioista saattaa jarruttaa vientiä7.11.2018 09:03Tiedote

Pohjoispohjalaiset vientiyritykset pyrkivät rohkeasti uusille markkinoille: useampi kuin kaksi kolmesta maakunnan vientiyrityksistä (71 %) suunnittelee vientikaupan aloittamista uusiin maihin, kertoo Finnveran vt. aluejohtaja Kari Tuominen Finnveran ja Kauppakamarin Vientikaupan rahoitusbarometrin tuloksista. Vientikaupan rahoitusbarometrin tuloksiin perustuva Vientikaupan rahoituskiertue saapuu Ouluun 9.11.2018. Kiertueella halutaan vahvistaa pk-yritysten rahoitusosaamista.

Kymenlaakson pk-yrityksissä vahva usko viennin kasvuun ja innovaatioihin – vientikaupan riskit paremmin hallintaan8.10.2018 09:15Tiedote

Kymenlaaksolaisten pk-vientiyritysten usko kasvuun ja kansainvälistymiseen on edelleen varsin vahvaa. Maakunnan pk-vientiyrityksistä joka viides kertoo olevansa voimakkaasti kasvuhakuisia, ja lisäksi noin neljännes kertoo kasvavansa mahdollisuuksien mukaan. Tämä selviää Finnveran, Suomen Yrittäjien ja työ- ja elinkeinoministeriön teettämästä syksyn Pk-yritysbarometrista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme