Pirkanmaan ELY-keskus

Käenmäentien parantaminen käynnistyy Parkanossa

Jaa

Pirkanmaan ELY-keskus korjaa yhdessä Parkanon kaupungin kanssa Käenmäentien vaurioita ja uusii ajoradan päällysteen Kiviniituntien ja Uudenasematien väliseltä osuudelta. Maaliskuun lopussa Parkanossa käynnistyvien parannustöiden on määrä valmistua alkusyksystä.

Käenmäentien parantamistyöt käynnistyvät maaliskuun lopussa Parkanossa puuston poistolla.
Käenmäentien parantamistyöt käynnistyvät maaliskuun lopussa Parkanossa puuston poistolla.

Pirkanmaan ELY-keskus korjaa yhteistyössä Parkanon kaupungin kanssa Käenmäentien (Maantie 13332) vaurioita ja uusii ajoradan päällysteen Kiviniituntien ja Uudenasemantien (Maantie 2742) väliseltä osuudelta. Lisäksi Kiviniitunkadun ja Kurkiluomantien väliselle osuudelle rakennetaan noin 250 metriä lisää jalankulku- ja pyörätietä ja Kurkiluoman silta korjataan.

Käenmäentien parantaminen kohentaa jalankulun ja pyöräilyn turvallisuutta Parkanossa. Joukkoliikenteen toimintaedellytykset paranevat, kun tielle rakennetaan kaksi uutta linja-autopysäkkiä odotustiloineen. Routavaurioiden korjaaminen ja päällysteen uusiminen, sekä kaiteiden uusiminen ja lisääminen erityisesti rautatien alikulkusillan läheisyydessä parantavat liikenneturvallisuutta ja liikenteen olosuhteita. Parantamistöiden valmistuttua tie siirtyy Parkanon kaupungin omistukseen ja hoitoon.

Käenmäentien tietyöt edellyttävät liikennejärjestelyjä ja alennettuja nopeusrajoituksia erityisesti Kurkiluoman sillan kohdalla. Liikennettä joudutaan ajoittain myös pysäyttämään lyhyeksi ajaksi.

Tietyö käynnistyy Parkanossa maaliskuun viimeisellä viikolla puuston poistolla ja valmistuu alkusyksyllä. Varsinaiset tietyöt painottuvat kesään. Urakoitsijana toimii Peab Industri Oy. Käenmäentien 1,9 kilometrin pituisen rakennustyön kustannusarvio on noin 0,5 miljoonaa euroa, josta vastaavat Pirkanmaan ELY-keskus ja Parkanon kaupunki.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Heikki Koski, p. 0295 03 6251, Pirkanmaan elinkeino- liikenne ja ympäristökeskus

Kunnallistekniikan päällikkö Kari Santikko, p. 044 7865 631, Parkanon kaupunki

Aluepäällikkö Jari Soikkeli, p. 0400 594 146, Peab Industri Oy

Kuvat

Käenmäentien parantamistyöt käynnistyvät maaliskuun lopussa Parkanossa puuston poistolla.
Käenmäentien parantamistyöt käynnistyvät maaliskuun lopussa Parkanossa puuston poistolla.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut lausunnon Kangasalan Lamminrahkan itäisen läjitysalueen täyttömäärän nosto -hankkeen YVA-ohjelmasta12.5.2022 08:29:52 EEST | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisena lausuntonsa Kangasalan kaupungin suunnitteleman Lamminrahkan itäisen läjitysalueen vuosittaisen täyttömäärän nostamisen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Hankealue sijaitsee Kangasalla, lähellä Tampereen rajaa. Yhteysviranomaisena Pirkanmaan ELY-keskus katsoo YVA-ohjelman kokonaisuutena hyvälaatuiseksi, mutta edellyttää selvittämään arvioinnissa huolellisesti esimerkiksi vaikutuksia maankäyttöön, pintavesiin ja ihmisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme