Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kahdeksan miljoonaa levyä myynyt kantritähti Savoy-teatterissa 7.9.

Jaa

Kantridiiva Lorrie Morgan Nashvillesta esiintyy ensimmäistä Suomessa Savoy-teatterin avajaisviikolla.

Lorrie Morgan: What Part of No

Savoy-teatteri avaa syyskautensa kantritähti Lorrie Morganin konsertilla torstaina 7.9. Kantrimusiikin sydämestä Yhdysvaltojen Nashvillestä kotoisin oleva Morgan on ensimmäinen naiskantrilaulaja, jonka kolme levyä on yltänyt platinaan. Hänen levyjään on myyty yhteensä kahdeksan miljoonaa kappaletta sisältäen neljätoista top ten -hittiä.

Viisihenkisen bändin säestämänä esiintyvä Morgan esittää Savoy-teatterissa paitsi uusimman Letting Go… Slow -albuminsa (2016) tuotantoa, myös paljon lauluja pitkän uransa varrelta. Ennen syyskuista Suomen-vierailuaan Morgan esiintyy Norjassa Lofoottien kantrifestivaaleilla, jossa hän on festivaalien pääesiintyjä.

Kohti perinteisempää sointimaailmaa 

Morganin juuret kantriin ovat vahvat: Myös Morganin isä Georg Morgan oli menestynyt kantrilaulaja, joka oli perustamassa legendaarista Grand Ole Opry -salia Nashvilleen. Lorrie Morgan esiintyi itse salissa ensimmäisen kerran ollessaan vain 13-vuotias.

Ylen radioääni Teppo "Kantritohtori" Nättilän mukaan Lorrie Morgan edustaa Nashville-kantrin pop-tyylistä osastoa, jonka juontuu 1960-luvun kantrisointiin. Viimeisimmillä levyillään Morgan on riisunut musiikistaan viihteellisiä elementtejä. "Sen sijaan on panostettu perinteisempään aitoon kantrisoundiin, jossa muun muassa steelkitaralla, akustisilla kitaroilla ja viululla on tärkeä osa," Nättilä kuvailee.

Morgan tunnetaan vahvana tulkitsijana, jonka suosion taustalla ovat laulajan omaan elämään pohjautuvat laulut. ”Olen ollut tytär, morsian, äiti, eronnut, leski, yksinhuoltaja, selviytyjä. Toisin sanoen tiedän mistä laulan,” Morgan itse kiteyttää.

Lorrie Morgan Savoy-teatterissa to 7.9. klo 19.00

Lorrie Morgan – Vocals
Todd Woolsey – Lead Guitar / Band Leader
Clayton “Hale” White – Keyboard
Daisy Mallory – Acoustic Guitar
Hannu Rantanen – Bass
Eric “Ric” McClure – Percussion  

Lisätiedot konsertista

Lorrie Morgan

  • Kolme platina-albumia, 14 top ten -hittiä
  • Levyttänyt 12 albumia, joita myyty kahdeksan miljoonaa kappaletta
  • Music City News Female Vocalist of the Year vuosina 1994, 1996, 1997 ja 1998

Lorrie Morganin kotisivu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, valokuvat, pressiliput ja haastattelupyynnöt:
tiedottaja Anne Malmström puh. 040 334 108, anne.malmstrom@hel.fi
tuottaja-tiedottaja Sirpa Hynninen puh. 050 428 0365, sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Miten soi "Suomi 100" jazzmuusikoiden vapaana ilmaisuna?14.11.2017 08:30Tiedote

Tarjolla on mahdollisuus ottaa selvää, kuinka Suomi 100 jazzina soi, heittäytymällä kiehtovien musiikkielämysten pauloihin avoimin mielin ja uteliaana sunnuntaina 26.11.2017 klo 17 Malmitalossa. Kitaristit Kalle Kalima ja Jukka Kääriäinen, saksofonisti Pauli Lyytinen, basisti Teppo Hauta-aho ja kolumbialainen Castrillónin muusikkopariskunta Duo CASSAG soittavat Jazz’n Jam -sarjan juhlakonsertissa, jossa mukana tällä kertaa on myös jaZZanti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme