Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Kahdeksan tähden sairaalahanke etenee vaikka sote kaatui

Jaa

Potilaiden oikea-aikainen ja sujuva hoito, laadukkaat palvelut sekä palvelujen integraatio peruspalvelujen kanssa ovat Kahdeksan tähden sairaalahankkeen tärkeimpiä tavoitteita. Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien yhteinen suunnittelutyö jatkuu, vaikka sote- ja maakuntauudistus ei toteudukaan maan hallituksen esittämällä tavalla.

Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirit ovat runsaan vuoden ajan selvittäneet aiempaa tiiviimmän yhteistyön mahdollisuuksia. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on liittynyt mukaan suunnittelutyöhön syksyllä 2018. Selvitystyöhön lähdettäessä todettiin, että yhteistyön tiivistämisen tarve on riippumaton sote- ja maakuntauudistuksen toteutumisesta. Palvelujen tuottaminen ja toiminta erikoissairaanhoidon keskittämisasetuksen ja päivystysasetuksen mukaisesti edellyttää sairaanhoitopiireiltä yhä tiiviimpää yhteistyötä. Suunnittelutyö siis jatkuu, vaikka sote- ja maakuntauudistus ei toteudukaan maan hallituksen esittämällä tavalla.

 ”Kahdeksan tähden palvelevan yliopistosairaalan” tavoitteena on tuottaa väestön tarpeen mukaiset lähipalvelut kaikissa alueen sairaaloissa sekä turvata osaaminen ja sairaaloiden profiloituminen erityispalveluissa.  Esimerkiksi yhteisen digisairaalan luominen ja koulutuksen kehittäminen on nähty tärkeäksi kaikissa sairaanhoitopiireissä. Rakenteellista mallia tiiviimmän yhteistyön toteuttamiseksi valmistellaan kevään aikana. Päätökset yhteisen toiminnan laajuudesta ja muodosta on tarkoitus tehdä sairaanhoitopiirien valtuustojen ylimääräisissä kokouksissa syyskuussa. Ennen päätöksentekoa käydään sairaanhoitopiireittäin kuntien kuulemiskierros.

Potilaiden oikea-aikainen ja sujuva hoito, laadukkaat palvelut sekä palvelujen integraatio peruspalvelujen kanssa ovat Kahdeksan tähden sairaalahankkeen tärkeimpiä tavoitteita. Näiden tavoitteiden toteutuminen on välttämätöntä tulevaisuuden terveydenhuollossa. Resurssien, esimerkiksi teknologian ja laitteiden, yhteisillä hankinnoilla ja käytöllä voidaan parantaa erikoissairaanhoidon tehokkuutta ja vahvistaa näin myös peruspalveluiden rahoituspohjaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja tiedotusvälineille

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja
Rauno Ihalainen, puh. 050 68048

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtaja
Seppo Ranta, puh. 03 629 3160

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja
Jaakko Pihlajamäki, puh. 050 4744100

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Teiskontie 35, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme