Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Kahden kirjoittamishankkeen hedelmät on korjattu Espoon kaupunginkirjastossa

Jaa

Suomen sisällissodasta tuli vuonna 2018 kuluneeksi 100 vuotta. Tapiolan kirjasto järjesti muistovuoden kunniaksi Runoja ja raapaleita -kirjoituskilpailun. Nuorten kirjoittajien ryhmä sai Nöykkiön kirjastossa valmiiksi novelliantologiansa Kipinä tuhkasta, jota voi nyt myös lainata kirjastosta.

Kirjoituskilpailu Runoja ja raapaleita sisällissodasta

SIsällissodasta tuli vuonna 2018 kuluneeksi 100 vuotta. Tapiolan kirjasto järjesti muistovuoden kunniaksi Runoja ja raapaleita -kirjoituskilpailun. Kilpailuun ilmoitettiin määräajassa lähes 200 työtä, ja voittajat julkistettiin tammikuun 2019 lopulla.

Kilpailussa oli kaksi sarjaa, runot ja lyhyet 100 sanan novellit. Molemmissa sarjoissa palkittiin voittajakolmikko, ja kunniamaininnan sai vielä neljäs osallistuja.

Voittajien nimet ja voittaneet tekstit löytyvät kaupunginkirjaston kirjallisuusblogista: http://www.kirjasto.ws/kirjoitan/kirjoituskilpailut/

Ote Aarne Nykäsen runosta Punainen kangas:

Sillä samanlaista kangasta
on punainen ja valkoinen
ainoastaan väri
jakoi ihmisen.

Kipinä tuhkasta: nuorten novellitimantteja

Kirjastopedagogi Joona Koiranen on vetänyt nuorten kirjoittajaryhmää Nöykkiön kirjastossa. Idea ryhmään lähti hänen kiinnostuksestaaan nuorten sanataideharjoitusten ohjaamiseen. Ryhmässä on tehty kirjoittamisesta mahdollisemman rentoa pienten tekstiharjoitusten avulla sekä tarjottu nuorille eväitä omien tekstien kehittämiseen ja kirjoittajana kasvamiseen. 

14-17 -vuotiaat nuoret kirjoittajalupaukset kokoontuivat keväällä 2018 Nöykkiön kirjastoon kirjoittamaan spekulatiivista fiktiota. Lopulliseen antologiaan valikoitui viisi hyvin erilaista tekstiä. Tekstien kirjo vaihtelee fantasiasta scifiin ja psykologiseen kauhuun, ja mukaan mahtui yksi eeppinen fantasiarunoelmakin. Luovan työn tuloksena syntyi kokonainen kirja Kipinä tuhkasta -  nuorten novellitimantteja.

Espoon kaupunginkirjasto julkaisi teoksen, ja se on lainattavissa kirjaston kokoelmista.

Kirjoittajat olivat Jade Lindström, Vilma Rönty, S. Loimu, Akseli Mäki ja Onnimanni Mäki. Nimet kannattaa pistää muistiin, sillä näistä kirjoittajista todennäköisesti kuulemme vielä!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirjoituskilpailu sisällissodasta:

Jani Nieminen (yksi kilpailun tuomareista)
Ison Omenan kirjasto
jani.nieminen@espoo.fi

Kipinä tuhkasta - nuorten novellitimantteja:

kirjastopedagogi Joona Koiranen
joona.koiranen@espoo.fi
Espoonlahden kirjastot

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Marjut Saloniemi

Viestintäasiantuntija

Espoon kaupunginkirjasto

PL 3611

02070 ESPOON KAUPUNKI

puh. 050 3036937

marjut.saloniemi@espoo.fi

www.helmet.fi

www.kulttuuriespoo.fi

www.espoo.fi/kirjastoTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.5.201920.5.2019 09:50:55 EESTTiedote

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi tammi - maaliskuun 2019 konserniraportin. Merkittävimpien tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta kaikilla muilla paitsi Omnialla, jolla se pysyi samalla tasolla. Espoon Asuntojen tuloksen ennustetaan olevan talousarviota parempi. Länsimetrolla ja Espoon Sairaalalla tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen ja Cateringilla sekä Omnialla hieman talousarviota heikompi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme