Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kahden sillan peruskorjaus alkaa Helsingissä

Jaa

Lahdenväylän ylittävään Koskelantien risteyssiltaan tehdään korjaustoimia sekä sillan yläpuoliseen osaan että alapuolen tukirakenteisiin. Aivan aluksi puhkaistaan sillan keskisaareke, jotta liikennejärjestelyille saadaan tilaa. Koskelantien sillan kuluneet pintarakenteet eristyskerroksineen poistetaan ja vaihdetaan uusiin. Sama työ tehdään reunapalkeille ja päätyjen tukirakenteille. Sillan alapuoliset tukipilarit saavat myös uutta betonipintaa.

Remontin aikaiset liikennejärjestelyt alkavat Koskelantien sillan päällä 16.4.2018 alkavalla viikolla. Kaistoja vähennetään ja nopeusrajoitus lasketaan 30 kilometriin tunnissa. Pyöräliikenne sallitaan sillalla koko remontin ajan.

Sillan alapuolisten tukirakenteiden työt Lahden moottoritien alueella alkavat huhti-toukokuun vaihteessa. Lahdenväylän nopeusrajoitukset ovat työn aikana urakka-alueella 50 ja 60 kilometriä tunnissa. Kaistoja vähennetään mutta käytössä on kuitenkin kaksi kaistaa suuntaansa.

Koskelantien risteyssillan peruskorjaus valmistuu joulukuussa 2018.

Viikin Latokartanon ja Pihlajiston Maaherrantien yhdistävä joukkoliikennesilta saa myös osakseen tarpeellisen peruskorjauksen. Työt sillan parissa on tarkoitus aloittaa toukokuun alussa. Siltaa käyttävät jalankulun ja pyöräilyn lisäksi joukkoliikenteen bussit. Reittiin tulee reilun kahden kilometrin pidennys kun bussit joutuvat kiertämään lännempänä olevan Lahdenväylän alikulun kautta.

Viikin joukkoliikennesilta suljetaan pintarakenteiden vaihdon ajaksi kokonaan 5.6.–12.8.2018.

Siltojen urakoitsijana toimii Oteran Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

(suunnittelu) projektinjohtaja Eero Sihvonen, puh. 09 310 39448
(rakennuttaminen) projektipäällikkö Samuli Sadeharju, puh. 09 310 39777
etunimi.sukunimi@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme