Kaiken kestävä panssaripinta, masennusta hoitava toimintapeli ja paljon muuta – tervetuloa tutustumaan Aalto-yliopiston innovaatioihin Slushissa!
Miten helpottaa energiakriisiä, tehdä materiaalien kiertotaloudesta totta tai hoitaa sairauksia täysin uudella tavalla? Aallon 13 innovaatiota näyttävät sen Slushissa 17.–18. marraskuuta.

Tutkimuslähtöisten innovaatioiden ja yrittäjyyden tukeminen on yksi Aalto-yliopiston tärkeimpiä tavoitteita. Aallon yrittäjyysekosysteemistä ponnistaa joka vuosi noin sata uutta yritystä, ja viime vuonna Aalto oli Suomen kolmanneksi ahkerin patenttien hakija.
Slushiin Aalto tuo tänä vuonna 13 rohkeaa innovaatiota, jotka ratkovat maailman suurimpia haasteita energiakriisistä materiaalipulaan.
Mukana ovat muun muassa kaiken kestävä panssaripinta, masennusta hoitava toimintapeli, tulevaisuuden turvatarkastus, jätevesien ravinteet kierrättävä lannoiteratkaisu sekä untuvan haastava täytemateriaali, joka kasvaa suomalaisilla soilla.
Innovaatioihin ja ihmisiin niiden takana pääset tutustumaan Aalto-yliopiston osastolla, Founder stagen kyljessä. Toivotamme kaikki Slushissa vierailevat toimittajat lämpimästi tervetulleiksi kuulemaan lisää!
Katso lisätietoa tästä jutusta!
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Annika Linna, viestintäpäällikkö, Aalto-yliopisto
puh. 040 860 2600
annika.linna@aalto.fi
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto
FITech-verkostoyliopiston Turku-hanke päättyi – osaamisen taso nousi ja yliopistojen välinen yhteistyö lisääntyi8.2.2023 12:55:45 EET | Tiedote
Aalto-yliopiston koordinoiman FITech-verkoston ensimmäisen hankkeen aikana luotiin uusia yhteistyön malleja, avattiin yliopiston opintotarjontaa laajemmin opiskeltavaksi ja houkuteltiin osaajia Lounais-Suomeen. Vaikka Turku-hanke tuli päätökseensä, FITech-verkostoyliopiston toiminta jatkuu edelleen.
Väitöstutkimus: ”Jarrutustehokkuus” lisäisi ikääntyneiden hyvinvointia ja toisi yhteiskunnalle säästöjä – ja voisi estää sairaaloiden päivystyskaaoksen18.1.2023 10:08:40 EET | Tiedote
Laadukas kotihoito ja toimiva suhde terveyskeskukseen ehkäisevät kalliimpiin ja raskaampiin palveluihin siirtymistä, korostaa väitöskirjatutkija Olli Halminen.
Kvanttitutkijat löysivät uuden tavan nähdä katsomatta – tarkempi kuin fysiikan Nobel-palkitun kehittämä havainnointitapa21.12.2022 10:00:00 EET | Tiedote
Aalto-yliopiston tutkijat ovat kehittäneet uuden tavan havaita ja mitata kohteita niin, etteivät he ole missään vuorovaikutuksessa kohteiden kanssa. Aiempaa huomattavasti tehokkaampi koeprotokolla auttaa ymmärtämään kvanttimaailman ja klassisen fysiikan rajapintaa. Lisäksi se mahdollistaa entistä tarkemman mittaamisen esimerkiksi kvanttitietokoneissa.
Hankkija, hajauttaja vai jokin muu? Näin Suomen 309 kuntaa ovat järjestäneet sote-palvelunsa21.12.2022 08:00:00 EET | Tiedote
Tuore tutkimus osoittaa, ettei tiukka kahtiajako julkisen tai yksityisen sektorin tuottamien palveluiden välillä vastaa todellisuutta – eikä palvelujen yksityistäminen tuo automaattisesti kustannussäästöjä. Keskittäminen sen sijaan kannattaa: suurilla kunnilla ja kuntayhtymien kautta palvelut tuottavilla kunnilla kustannukset ovat usein muita alhaisemmat.
Hypähtelevä katse voi paljastaa lapsen ADHD:n, osoitti virtuaalitodellisuuspelillä tehty tutkimus20.12.2022 13:21:46 EET | Tiedote
Virtuaalipeli voi auttaa myös ADHD-lasten kuntoutuksessa. Tutkijat kehittävät peliä myös esimerkiksi aivoinfarktien aiheuttamien kognitiivisten ongelmien ja ikääntymiseen liittyvien sairauksien kognitiivisten oireiden arviointiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme