Aalto-yliopisto

Kaiken kestävä panssaripinta, masennusta hoitava toimintapeli ja paljon muuta – tervetuloa tutustumaan Aalto-yliopiston innovaatioihin Slushissa!

Jaa

Miten helpottaa energiakriisiä, tehdä materiaalien kiertotaloudesta totta tai hoitaa sairauksia täysin uudella tavalla? Aallon 13 innovaatiota näyttävät sen Slushissa 17.–18. marraskuuta.

Kuva: Mikko Raskinen
Kuva: Mikko Raskinen

Tutkimuslähtöisten innovaatioiden ja yrittäjyyden tukeminen on yksi Aalto-yliopiston tärkeimpiä tavoitteita. Aallon yrittäjyysekosysteemistä ponnistaa joka vuosi noin sata uutta yritystä, ja viime vuonna Aalto oli Suomen kolmanneksi ahkerin patenttien hakija.

Slushiin Aalto tuo tänä vuonna 13 rohkeaa innovaatiota, jotka ratkovat maailman suurimpia haasteita energiakriisistä materiaalipulaan.

Mukana ovat muun muassa kaiken kestävä panssaripinta, masennusta hoitava toimintapeli, tulevaisuuden turvatarkastus, jätevesien ravinteet kierrättävä lannoiteratkaisu sekä untuvan haastava täytemateriaali, joka kasvaa suomalaisilla soilla.

Innovaatioihin ja ihmisiin niiden takana pääset tutustumaan Aalto-yliopiston osastolla, Founder stagen kyljessä. Toivotamme kaikki Slushissa vierailevat toimittajat lämpimästi tervetulleiksi kuulemaan lisää!

Katso lisätietoa tästä jutusta!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Annika Linna, viestintäpäällikkö, Aalto-yliopisto
puh. 040 860 2600
annika.linna@aalto.fi

Kuvat

Kuva: Mikko Raskinen
Kuva: Mikko Raskinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Kvanttitutkijat löysivät uuden tavan nähdä katsomatta – tarkempi kuin fysiikan Nobel-palkitun kehittämä havainnointitapa21.12.2022 10:00:00 EET | Tiedote

Aalto-yliopiston tutkijat ovat kehittäneet uuden tavan havaita ja mitata kohteita niin, etteivät he ole missään vuorovaikutuksessa kohteiden kanssa. Aiempaa huomattavasti tehokkaampi koeprotokolla auttaa ymmärtämään kvanttimaailman ja klassisen fysiikan rajapintaa. Lisäksi se mahdollistaa entistä tarkemman mittaamisen esimerkiksi kvanttitietokoneissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme