DNA Oyj

Kaikille yrittäjille avoin digiakatemia avaa ovensa – verkossa tietenkin

Jaa

DNA avaa yhteistyössä Suomen Yrittäjäopiston kanssa yrittäjille suunnatun, maksuttoman digiakatemian, jossa voi opiskella tietoturvaa, some-markkinointia, pilvityökaluja ja yrittäjille tärkeitä laitteita omaan tahtiin. Akatemian avulla DNA haluaa tehdä yrittäjien arjesta mutkattomampaa ja edistää digitaalista yhdenvertaisuutta.

Salla Ryynänen ja Suomen Yrittäjäopiston Lauri Kivelä valmistelevat oppituntia.
Salla Ryynänen ja Suomen Yrittäjäopiston Lauri Kivelä valmistelevat oppituntia.

Suomen Yrittäjien keväällä julkaistun pk-yritysbarometrin mukaan yrittäjistä vain joka kymmenes on digitalisoinut liiketoimintaansa merkittävästi. Lisäksi Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan noin 70 prosenttia yrittäjistä näkee digiosaamisessaan merkittäviä puutteita.

DNA kokee tärkeäksi edistää digitaalista yhdenvertaisuutta, jotta kaikki yrittäjät asuinpaikasta tai koulutustaustasta riippumatta voisivat nauttia digitalisaation hedelmistä.

“Haluamme tarjota helpon tavan päästä kärryille yleisimmistä yrittäjän digiasioista, sillä yrittäjän aika ei aina riitä uuden opiskeluun. Liiketoiminnan digitalisointi kuitenkin nostaa tuottavuutta ja keventää yrittäjän työkuormaa”, DNA:n yrittäjämyynnin myyntijohtaja Simo Kovalainen sanoo.

Yrittäjän digiakatemia on verkkokurssi, jossa opiskellaan videoita katsellen tai lukemalla. Kursseilla opitaan perusteet tietoturvasta, some-markkinoinnista, pilvityökaluista ja yrittäjille tärkeistä laitteista.

”Digiosaaminen on kokonaisuudessaan laaja alue, ja yhdellä koulutuskokonaisuudella ei voida kattaa ihan kaikkea. Suunnittelimme kurssin sisällön yhteistyössä Suomen Yrittäjäopiston kanssa yrittäjiltä saatujen toiveiden perusteella", Kovalainen kertoo.

Kaikkiaan kurssin saa käytyä läpi noin puolikkaassa päivässä, mutta oppitunnit voi suorittaa oman aikataulun mukaisesti myös osissa. Kurssin suorittava voi varmistaa oppimansa jokaiseen teemaan liittyvällä verkkokokeella. Kaikki kurssin läpäisseet saavat digitaalisen diplomin.

Suomen Yrittäjäopiston markkinointi- ja viestintäpäällikkö Taina Hietamäki on kumppanuudesta innoissaan: ”Olemme olleet yrittäjien kumppanina jo yli 50 vuoden ajan ja on mahtavaa olla nyt mukana edistämässä digitaalista yhdenvertaisuutta suomalaisyrittäjien keskuudessa. On hienoa, että Yrittäjän digiakatemia toteutetaan verkossa ja on näin saatavilla helposti sekä maksuttomana palveluna yrittäjien osaamisen kehittämiseen.”

DNA:lla nähdään, että toimivat yhteydet, laitteet ja kyky käyttää niitä ovat avain myös siihen, että ihmiset kokevat osallisuutta digitalisoituvassa yhteiskunnassa. “Tietotekninen osaaminen ja verkkopalveluiden käyttö ovat kansalaistaitoja. Tämä pätee ennen kaikkea juuri yrittäjiin, joille digitaidot avaavat yksityiselämän lisäksi paljon mahdollisuuksia myös liiketoiminnassa”, Kovalainen kiteyttää.

Lisätietoja:
Simo Kovalainen, myyntijohtaja, DNA Oyj, puh. 044 044 2390, simo.kovalainen@dna.fi

DNA:n viestintä: puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Kuvat

Salla Ryynänen ja Suomen Yrittäjäopiston Lauri Kivelä valmistelevat oppituntia.
Salla Ryynänen ja Suomen Yrittäjäopiston Lauri Kivelä valmistelevat oppituntia.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija. Tehtävämme on tarjota tuotteita ja palveluita, jotka tekevät yksityis- ja yritysasiakkaidemme arjesta mutkatonta. DNA:lla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli tärkeiden viestintäyhteyksien tarjoajana ja digitaalisen kehityksen mahdollistajana. DNA valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 912 miljoonaa euroa ja liiketuloksemme 139 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme