Digi- ja väestötietovirasto

Kaikista Suomi.fi-viesteistä ei ole saapunut sähköposti-ilmoitusta käyttäjille

Jaa

Suomi.fi-viesteissä on ollut häiriö, jonka vuoksi osa Suomi.fi-viestien käyttäjistä ei ole saanut sähköposti-ilmoitusta uusista saapuneista viesteistä. Häiriössä oli kyse noin 150 000 viestistä, joista ei tullut erillistä sähköposti-ilmoitusta käyttäjille. Häiriö on korjattu. Digi- ja väestötietovirasto on aloittanut toimenpiteet, joiden avulla häiriön toistuminen jatkossa estetään.

Kaikki kansalaisille lähetetyt viranomaisviestit ovat saapuneet Suomi.fi-viesteihin normaalisti. Häiriön vuoksi osalla palvelun käyttäjistä on voinut sähköposti-ilmoituksen puuttumisen takia jäädä huomaamatta, että Suomi.fi-viesteihin on saapunut uusia viestejä. Digi- ja väestötietovirasto suosittelee kaikkia asiakkaitaan tarkistamaan saapuneet viestit Suomi.fi-viesteissä.

Ongelmatilanteissa yhteys viestin lähettäneeseen viranomaiseen

Suomi.fi-viestien kautta lähetettävien viestien määrä kasvaa voimakkaasti. Esimerkiksi joulukuussa 2019 palvelun kautta lähetettiin noin 563 000 yksittäistä viestiä. Palvelu on ollut käytössä vuodesta 2018 saakka. Nyt ilmennyt häiriö on yksittäisiä lyhyitä käyttökatkoja lukuun ottamatta ensimmäinen merkittävä häiriö palvelussa.

"Olemme pahoillamme häiriöstä käyttäjille mahdollisesti aiheutuneesta haitasta. Suuri osa palvelun kautta tulevista ilmoituksista ei edellytä vastaanottajalta toimenpiteitä. Joukossa voi kuitenkin olla myös kiireellisempiä ilmoituksia. Tällaisissa tilanteissa kannattaa ensimmäiseksi olla yhteydessä viestin lähettäneeseen viranomaiseen asian selvittämiseksi”, ohjeistaa ylijohtaja Timo Salovaara Digi- ja väestötietovirastosta.

”Olemme tiedottaneet häiriöstä kaikkia Suomi.fi-viestejä käyttäviä viranomaisia ja meillä on käynnissä toimenpiteet Suomi.fi-viestejä käyttävien kansalaisten tavoittamiseksi. Toivomme, että tämä poikkeuksellinen ja nyt jo korjattu häiriö sähköposti-ilmoituksissa ei vaikuta kansalaisten halukkuuteen ottaa käyttöön Suomi.fi-viestejä. Meillä on vahva usko sähköisen asioinnin hyödyllisyyteen ja voimme vakuuttaa, että teemme kaikkemme, jotta luottamus siihen säilyy”, kertoo ylijohtaja Salovaara.

Mikä on Suomi.fi-viestit?

Suomi.fi-viestien avulla kansalainen voi vastaanottaa viranomaisilta saapuvat ilmoitukset, päätökset ja muut tiedoksiannot tietoturvallisesti sähköisessä muodossa. Viestit saapuvat paperipostin sijaan Suomi.fi-verkkopalvelun Viestit-osioon, jonne kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelua käyttävät mm. Verohallinto, Maanmittauslaitos, Traficom, Ulosottovirasto sekä useat sairaanhoitopiirit, kunnat ja kaupungit. Digi- ja väestötietovirasto vastaa palvelun ylläpidosta ja kehittämisestä. Palvelun käyttö on vahvassa kasvussa. Sitä käyttää tällä hetkellä 340 000 kansalaista ja 260 viranomaista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Digi- ja väestötietovirasto
ylijohtaja Timo Salovaara, p. 0295 535 303, etunimi.sukunimi[at]dvv.fi
viestintä- ja markkinointijohtaja Liinu Lehto, p. 0295 535 385, etunimi.sukunimi[at]dvv.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)http://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Myndigheterna förenade sina krafter och plockade ihop en förpackning till unga som fyllt 18 år12.2.2020 08:00:00 EETTiedote

I det elektroniska informationspaketet sammanställs alla de rättigheter och skyldigheter i anslutning kring offentliga ärenden som man själv måste ansvara för då man blivit myndig. Paketet sammanställdes av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata, som inledde sin verksamhet i början av året, Fpa, Navigatorerna, polisen, Försvarsmakten och Skatteförvaltningen.

Not all users have received email notifications for new Suomi.fi Messages17.1.2020 17:30:00 EETPress release

Due to a technical fault affecting Suomi.fi Messages, not all users have received email notifications of new messages arriving in the service. The fault affected around 150,000 messages. For these messages, no separate email notification was sent to the user. The problem is now fixed, and the Digital and Population Data Services Agency is taking action to prevent this problem from happening again.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme